Търсене:
Защитете дома си

Предимно през лятото и ваканционните месеци всяка година стават хиляди грабежи. Най-лесният начин да защитите себе си от крадци, е да вземете превантивни мерки. Тези мерки са най-различни, в зависимост от вашите планове и от финансовите ви възможности.

Как да се пазим?

Когато купувахте компютъра си, къде хвърлихте кутиите? Хвърлихте ги в кофата пред блока? Това си е чиста покана за крадците, с която им казвате, че имате нова (и вероятно скъпа ) придобивка вкъщи. Най-добре е да нагънете кутиите, да ги нарежете или да ги предадете за вторични суровини.

Ако имате гараж или вътрешен двор на къщата, добре е да инвестирате в детектори за движение. Купете такива, чиято чувствителност може да бъде настройвана (не биха ви били от полза, ако се задействат само от падащи листа например).

Ако сте си у дома, това не изключва възможността да станете жертва на крадци. Истинските отчаяни престъпници биха се промъкнали през отворения прозорец на вашия дом, да оберат бижутата ви и да се измъкнат незабелязано. Дръжте всички врати и прозорци у дома затворени, независимо дали сте вкъщи или на работа! Не оставяйте дамската си чанта или ключовете за колата близо до входната врата!

Убедете се, че всички входове в къщата ви са обезопасени – врати, прозорци, гаражната врата. Ако имате автоматична врата на гаража и ви предстои да отсъствате за дълго от къщи, вариант е да изключите електрическото и захранване.

Алармените системи са най-различни по качество и цена. Има такива, които само вдигат шум и такива, които изпращат сигнал до охранителни фирми.

В случай, че сте били достатъчно предвидливи да застраховате имуществото си срещу кражба, задължително пазете описа на вещите, които сте застраховали. Него, както и други ценни документи можете да скриете в найлонов плик, примерно във вашия фризер.

Източник: Вайф
Дата: 29.01.2003 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Антре | Охрана | Защитете дома си
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.