Търсене:
Опит за кражба на лични данни чрез копие на сайта на UniCredit Bulbank

С настоящата информация желаем да ви информираме, а не да правим отрицателна реклама, защото пет минути след като се обадихме на UniCredit Bulbank – те вече знаеха за злоупотребата. За какво иде реч:

Все повече българи използват интернет банкиране, за което е необходимо да сте регистрирани в системата на банката с име и парола за да оперирате.

Измамниците изпращат имейл от имейла на банката (име софтуери, които позволяват изпращането на съобщения от имейл адрес по-желание) на произволен принцип и съдържанието гласи:

 

Уважаеми клиенти,

 

Данните ни показват, че вашата онлайн сесия е блокирана поради поради следната причина.

  1. Влезте в опити с невалидна информация.
  2. Недостатъчни, за да обновите своята онлайн сметка Уникредит Булбанк профил

Ние Ви молим да възстановите профила си онлайн веднага Уникредит Булбанк за да се избегне постоянното спиране на сметката си.

НАТИСНЕТЕ ТУК за достъп до нашия защитен сървър.

Моля, изчакайте 48 часа за преработка.

Моля се съобрази и Ви благодарим за разбирането.

© 2011 Уникредит Булбанк

Представете си, че имате акаунт в UniCredit Bulbank и вече притеснено кликате върху линка, който ви води до „защитен сървър”. Сървъра всъщност не ви защитава, а след малко чрез него ще ви откраднат паролата: Проследявайки линка вие всъщност попадате в копие на сайта на UniCredit Bulbank – обърнете внимание, че пред домейна има цифри и символи – това е всъщност адреса на измамния сървър.

След като в полето за въвеждане на име и парола – въведете данните – те вече са в ръцете на измамниците и след минута ще влязат с тях в истинския ви акаунт.

Тук следва да ви успокоим: До кражба на пари няма да се стигне, защото това става с електронния подпис – просто ще видят с какви пари разполагате, какви обеми пари преминават през сметката ви. Това също е опасно, защото ще попаднете в списъка им и ще започнат да правят опити да се докопат до парите ви чрез други канали.

Съвети:

  1. Четете бавно съдържанието на имейлите, които получавате.
  2. Когато решите да кликнете на линк и попаднете в познат сайт на вашата банка – веднага погледнете адреса на сайта – ако пред името има цифри и символи има вероятност да сте в дублиран сайт.
  3. Ако вече сте въвели името и паролата – веднага се свържете с банката. Опитайте се сами да смените паролата сами и по възможност най-бързо.
  4. Колкото и да е неудобно не кликайте за запомняне на паролата дори и когато сте на собствения си компютър.
  5. Предупредете познати и приятели за да знаят какво може да им се случи.

А ето как изглежда копието на сайта на Булбанк:

Копието на сайта на Булбанк вместо unicreditbulbank.bg, името на сайта е изписано така: nsc69.38.100-34.newsouth.net/www.unicreditbulbank.bg/index.php, а това всъщност е адреса до фалшивия сървър...
Копието на сайта на Булбанк вместо unicreditbulbank.bg, името на сайта е изписано така: nsc69.38.100-34.newsouth.net/www.unicreditbulbank.bg/index.php, а това всъщност е адреса до фалшивия сървър...
Дата: 19.04.2011 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Антре | Охрана | Опит за кражба на лични данни чрез копие на сайта на UniCredit Bulbank
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.