Търсене:
Дифенбахия

Дифенбахията е красиво растение, което достига до 2-3 метра височина, но при нормални стайни условия някои от долните листа окапват и започват да изглеждат не особено привлекателно. Това растение не е много лесно за отглеждане. Трудно понася ниските зимни температури и сухия въздух. С времето и не дотам добрите грижи може да останат само горните листа. В такива сличаи отрежете стеблото, като оставите 15 см от него. Резника може да използвате за вкореняване на ново растение. Големите и високо декоративни листа на растението го правят любимец на интериорните дизайнери. Сокът на растението е отровен. Измивайте добре ръцете си, след като сте вземали резници.

Пулверизирайте редовно. Поставете на поставка с вода и камъчета през зимата. Бършете листата редовно. Пресажда се през пролетта всяка година. Расте на умерено слънце през лятото и близо до прозорец през зимата. Не поставяйте зад завеси. Съществуват различни методи за размножаване. Отрежете и посадете върха на растението. Използвайте хормон за вкореняване и поддържайте висока температура. Част от стъблото с 2 или 3 листни възела засадето по същия начин. Някои сортове пускат издънки от основата на стъблото. Отделете ги внимателно и засадете както резниците. 

Загниването на стеблото се получава при преполиване и студ. Ако поражението е малко, изрежете и поръсете със счукани дървени въглища. Ако е значително, отрежете върха до здраво и се опитайте да го вкорените в топло помещение.

Обезцветяване на листата - силно обедно слънце. Преместете на по-сенчесто място. Загуба на листа при ниски температури, сух въздух ако листата са млади, старите падат с течение на времето. Кафяви краища на листата означава, е има пресъхване на почвата. Трябва да се поддържа влажно, но не и прекалено мокро. Студено помещение може да подейства по същия начин.

Дата: 08.09.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Вила | Цветя | Дифенбахия
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.