Търсене:
Калуна

Психолозите твърдят, че във всеки човек живее по едно малко дете – дълбоко уязвимо, постоянно нуждаещо се от нежност, грижи и обич. То не може да стои дълго време само, търси компания, за да изкаже тревогите и оплакванията си, да е център на внимание. Способно е даже да излъже, да се разболее, за да привлече някого край себе си.

С годините това дете израства, поумнява, добива опита на възрастен човек. При някои хора обаче детският характер не само остава, както е при Калуна, но се и развива в много по-висока степен на егоцентризъм. Такъв човек става свръхзает само със себе си и своите проблеми и където и да се намира говори само за тях. Той е досаден, нахален бъбривец, често засипващ околните с празни думи или лъжи, говори винаги от първо лице единствено число и е невъзможно да го прекъснеш, защото няма нагласата да изслушва другите. Старае се да е винаги много близо до събеседника, да го докосва и говори почти в лицето му. Да демонстрира фрапантните си дрехи и “познанства” с известни личности.

Калуна не усеща, че хората го избягват, а някои въобще не го понасят, защото оставя у тях чувството на дълбока умора и енергийна изчерпаност. Това наистина е така, понеже живее на базата на жизнеността на околните и поради тази причина търси непрестанно публика и слушатели.

Всеки малко или много може да изпадне в състоянието на калуна - само да иска, без да дава нищо. Причините могат да се търсят в лошо изживяно детство или обратно – в прекалено задоволяване на капризи, в `склонността да преувеличаваме тревогите си. Тогава търсим отдушник да ги стоварим върху нечия глава, та дори това да стане и по телефона.

Ако честно признаем, че този цвят е наш и го приемем, скоро ще разберем, че не сме центъра на вселената, а малкото дете в нас ще извърви пътя до възрастния без сътресения и ще дава безрезервно това, което иска от другите – внимание и обич.

Калуна може да се оплаква от възпаления на пикочните пътища, пясък или камъни в бъбреците и пикочния мехур, пиелонефрит, ревматизъм – мускулен и ставен – недоразвити полови органи, безплодие, както и от самота, тревожност (дали е в центъра на вниманието), напрегнатост и разочарования от липса на ласки.

Тук ясно е изразена връзката с 2-ра сакрална чакра и произтичащите от нея зависимости. Лечебният цвят е оранжев.

Дата: 18.09.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Вила | Цветя | Калуна
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.