Търсене:
Какви цветя да отглеждаме у дома, според Фън Шуй
Здравецът, поставен в детската стая, символизирал здраве и дълголетие Здравецът, поставен в детската стая, символизирал здраве и дълголетие

  Какви цветя да отглеждаме у дома и какво символизират те, според древното китайско изкуство Фън Шуй   

Цветята не са просто декор. Според Фън шуй те поглъщат негативите донесени отвън и трябва да бъдат прецизно подбирани. Ние много често купуваме саксийни цветя, които не са подходящи за отглеждане - сред тях са различните видове палми, фикуси и папрати. Кактусите пък се смятат за неблагоприятни, тъй като бодлите влияели зле на аурата на човека.

Експертите по Фън Шуй казват, че в българския дом е желателно да използваме цветята традиционни за България.

Цветята, които ни зареждат с благоприятна енергия са здравец, мушкато, индрише и босилек. Добре е във всяка стая да имаме по едно едно цвете. То освежава въздуха и вдъхва бодрост.

Здравецът поставен в детската стая символизира здраве и дълголетие, а мушкатото омекотява агресивната енергия и помага в общуването. В спалнята е добре да поставим растения с розов или червен цвят, които ни помагат да хармонизираме отношенията си с половинката. Хубаво е да поставяме цветята в ъглите на стаите, тъй като там се събирала най-много отрицателна енергия. С наближаването на коледните празници във всеки дом трябва да има коледна звезда.

Зимата е период на свиване на енергията в природата. В природата преобладава повече енергия Ин. Тогава ставаме по-депресивни и по-отпуснати. И когато внесем Коледна звезда в дома си, тя грейва с нейния цвят и внася много бодрост и настроение.

Нека се отнасяме към цветята в своя дом с много любов и с много внимание. Когато ги отглеждаме с любов, те ще ни отвръщат със същото.

Източник: Елза Панайотова
Дата: 08.11.2009 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Вила | Цветя | Какви цветя да отглеждаме у дома, според Фън Шуй
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.