Търсене:
На море пред вилата

Децата и кучетата обичат водата - това е всеизвестен факт. Независимо дали става дума за кална локва или за тоалетната, те са привлечени от нея като магнит. Затова вместо да крещим истерично по тях за мръсотията и болестите, по-добре сами да организираме хигиенични водни удоволствия, особено за децата. И полезно, и приятно.

Покупката на домашен басейн освен че е почти наложителна в летните жеги, ще ви спести много нерви и детски плач. Още повече че колкото по-малко е детето, толкова разходите ще са по-ниски. За най-малките положението е ясно - те просто имат нужда от два пръста вода и щастието е пълно. Освен това плитката вода ще ви спести постоянното надзираване на плацикащия се малчуган.

Малко надуваемо басейнче с диаметър 61 см и височина 13 струва само 3,75 лева.

Проблемът е, че е само с една туба или това е секторът, който се надува. Така при спукване то става неизползваемо. Ако искате да се подсигурите, вземете същия размер, но с две туби за 5 лева. Тогава дори едната да изпуска, пак ще можете да го ползвате. На пазара има и по-големи надуваеми басейни с диаметър 122 см, 135 см, 183 см, които стават и за поотраснали дечица. Цените са според размера, броя на надуваемите елементи и материала, но за петнайсетина лева може да се купи доста приличен и шарен басейн. Само че, колкото по-голям вземете, толкова по-силни дробове ви трябват, за да го надуете. Затова по-разумно е да се снабдите и с помпа.

Ако пък изобщо отказвате и помпането, и надуването с уста, можете да си купите от басейните с твърд борд. Стените им са от пластмаса и когато са празни, се изкривяват навътре, а когато са пълни, водата ги държи изправени. Само дъното е меко и трябва да се опъне много добре, преди да се напълни. Тези басейни обаче са по-нестабилни от надуваемите и затова са подходящи само за много равен терен, но пък на тях няма какво да им се спука. За 183 см диаметър и 38 см дълбочина ще платите около 24 лева. Има обаче един "малък" проблем. Евтиният басейн похабява много вода, тъй като лесно се цапа и жабунясва, затова водата трябва да се сменя на 2-3 дни. После инкасаторката, отчитаща водомерите, ще се чуди дали не си гледате хипопотам. Освен това и на вас може да ви се прииска да топнете подутите си петички в прохладната вода или дори да се пльоснете в цял ръст, а това няма как да стане в детското басейнче.

Хубавото е, че производителите са помислили и за тези случаи. Произвеждат се надуваеми басейни с големи размери, които са снабдени с филтър. Той е разположен отвън и през него се пречиства водата от всякакви замърсявания. Този вид е снабден с покривало, което се слага, за да предпази водата от листа и насекоми. Към аксесоарите е предвиден и комплект от четка и кепче за почистване. За по-голяма здравина и устойчивост стените са тройно подсилени, а за по-лесно изпразване има тапи за сифона, които могат да се свържат с градински маркуч. Предлагат се четири размера.

Диаметър 244 см на 76 см се продава за поносимите 115 лв., а 366 см на 91 см за 215 лв. И двата размера се "разпъват" за 10 минути. За 15 минути се прави басейнът с размери 457 см на 91 см, който струва 415 лв. 30 минути ще трябва да се занимавате с най-големия модел - 549 см на 107 см, за който ще платите и доста повече - 699 лева. Този басейн вече напълно прилича на истински, защото в него може да се плацика цялато семейство без възрастните да се чувстват като Гъливер в страната на лилипутите. Всички изброени модели с филтър са снабдени и с удобна стълбичка за влизане във водата. Разбира се, първото условие е да имате къде да ситуирате водното удоволствие. Една прилична на големина градинка, разположена пред вилата ви, ще бъде съвсем достатъчна.

И след като всички условия са налице, нахлузвайте банските и с плонж се пльосвайте в домашното море.

Източник: Нина Янакиева
Дата: 09.01.2005 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Вила | Градина | Цветя | На море пред вилата
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.