Търсене:
Жените пийват наравно с мъжете

Мъжете пият от заранта за отскок,
а дамите си падат по тайните празници

Кое радва силните: Амазонките се веселят на:
Нова година Нова година
Раждане на дете Раждане на дете
Успешна сделка Първокласник
Нова кола, жилище, вила Нова чанта, колан, тоалет
Сватба Сватба
Имен ден Религиозни празници

Мъжките компании не търпят женско присъствие. Мъжкарите и особено занаятчиите, започват да пият от сутринта - "за отскок". Така денят им минава в постоянно опиянение. Празник за тях е всяко обществено събитие, първенство държат футболните срещи, особено дербитата.

Българинът се весели, когато има скътан някой и друг лев. Рядко се сеща да купи цвете за жена си или дребно подаръче за децата. Обикновено минава с традиционния шоколад или евтина китайска играчка.Заради отънелия портфейл оредяха семейните излизания на ресторант или събиранията вкъщи.

Младите джентълмени отбягват алкохола. Наблягат на газираните напитки и минералната вода. Ангажираните с разнообразен бизнес, стават особени работохолици, които трупат пари. Новото поколение мъже са и по-привързани към семейството, ако го имат, или прекарват вечерите си в популярните напоследък пъбове. Те са изискани гастрономи, отстрани човек обаче често се чуди къде побират огромното количество вкуснотии.

Уикендите си прекарват по мотели, хотели и манастири. Мобилната връзка със света им позволява да контролират бизнеса си и когато се веселят. Падат си по дискотеки и ресторанти с музика на живо. Истинските тържества в бита им все повече оредяват. У дома предпочитат кабелната телевизия или видеото.

Еманципацията изгради затворени модерни общества, подобни на придворните дами в кралските семейства. Днешната жена е парично обезпечена и търси компанията на себеподобни. Това прави нейния празник твърде потаен, подобен на тайните събирания на първите християни.

Жените се веселят почти непрестанно. Поводи могат да са дори новият парфюм или фирмената рокля.

За разлика от мъжете предпочитат луксозни заведения, пият скъпи напитки, налитат на сладкиши и могат да обсъждат с часове теми без никакво значение. С мобилни телефони те контролират бизнеса си от разстояние или дават необходимите команди на половинките си. Амазонките разполагат и с луксозни коли, с които все задръстват движението.

Иначе средностатистическата българка е разкъсана между дома и децата, ангажиментите на работата (ако я има) и похотливите набези на съпруга и колегите. Празникът за нея означава стоене с часове пред печката, слагане и вдигане на трапези, а после безкрайно миене на съдовете.

И понеже мъжете са по-чувствителни към празничното настроение, нежните им половинки като марионетки трябва да се радват и на чести похождения на гости, и на дълги пиянски монолози на избраниците си. На село и в малкия град патриархът все още е в силата си.

Жените са особено чувствителни към тържествата на децата си. Като се почне от суматохата около първолака, през трудните години на пубертета, абитуриентския бал, та чак до сватбата и раждането на първото внуче.

Всички тези празници лежат на ръцете и изобретателността на съпругата. Може би и затова зададат ли се поредица празници или ваканции, нежният пол често изпада в лека депресия пред мисълта за това, което я очаква.

Източник: Чавдар Николов
Дата: 10.10.2001 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Бакхус | Маниери | Жените пийват наравно с мъжете
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.