Търсене:
Диетична диагноза с Вега тест
Мъжете само се преструват, че харесват тръпчиви вина, слаби жени и композиции от Хиндемит. В действителност те харесват сладки вина, дебели жени и Чайковски... Мъжете само се преструват, че харесват тръпчиви вина, слаби жени и композиции от Хиндемит. В действителност те харесват сладки вина, дебели жени и Чайковски...

От 2006 година една козметична компания показва с реклами как се постига идеалният външен вид на фотомоделите. Организатори на модни ревюта и издатели на списания се споразумяват да не показват кльощави манекенки, а много отдавна някой беше казал: "Мъжете само се преструват, че харесват тръпчиви вина, слаби жени и композиции от Хиндемит. В действителност те харесват сладки вина, дебели жени и Чайковски."

Колкото и да си говорим, желанието на много момичета от 90-те години да приличат на Кейт Мос, днес просто се е сменило с желанието да имат мерките на Бар Рафаели. И понеже за много от тях отслабването е трудно и бавно, а голяма част от строгите диети действат само за времето, в което гладуваш, все повече се обръща внимание на постоянно спазване на хранителен режим. Има много начини да се направи подходящият режим за всеки човек – от самонаблюдение и усещане кои храни се понасят добре от организма, през посещение при диетолози и изготвяне на индивидуални програми.

В последния пример попада и популярният от 3 години Вега тест – изследване за поносимост към различни типове храни. Той е в пъти по-евтин и бърз в сравнение с подобните кръвни тестове – тяхната цена е над 500 евро и за получаването на резултатите се чака поне няколко седмици. Вега тестът струва между 25 и 50 евро и резултатите от него са готови веднага, като се прави в много салони за красота в цялата страна, а някои предлагат и посещение по домове и офиси.

Според хора, които са опитвали и двата теста, резултатите от вега тестът са по-неточни от тези на кръвния и често се случва двата да си противоречат. Тези тестове не са точно метод за отслабване, макар че стоят в основата на диети.

Началото на вега тестовете е поставено още през петдесетте години на XX век от д-р Райнхорд Фол, който започва да измерва електрическото съпротивление по акупунктурните точки на тялото и да поставя диагнози. Според китайската медицина върху повърхността на тялото са разположени множество точки и системи от точки, всяка от които отговаря на определен орган от тялото, а въздействието с масаж върху тях може да лекува и да подобрява процесите в организма. Методът на Фол е развит в края на 70-те години от д-р Хелмут Шимел, който всъщност е създателят на вега тестовете.

Изследването е със специален уред и продължава около час - час и половина, а резултатите излизат веднага. Не е необходимо човекът, който го прави, да е медицинско лице. Единият край на уреда се поставя върху точка на палеца, която отговаря за белите дробове, с лявата ръка се държи накрайник, а третият край е свързан с ампули, в които има извлеци от различни храни и техни комбинации. С тяхна помощ се отчита доколко организмът ви понася храни, напитки, подправки, подсладители, консерванти.

След теста се прави диетичен режим – обичайно се препоръчва по пет хранения на ден и различни храни, според резултатите. Според тази система може да имате непоносимост (не трябва да се бърка с алергия) към домати и моркови, а да ви се отразяват добре бекон, свинско месо и шоколад. Обикновено се дава и препоръка от кои храни организмът има нужда да се изчисти за известен период от време, след което може да се консумират умерено.

Според доволните от теста той ще ви покаже кои храни организмът ви не разгражда и образува шлаки, които пречат на нормалната работа на тялото.

Дата: 08.10.2009 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Кулинария | Тайни | Диетична диагноза с Вега тест
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.