Търсене:
Моята азиатска кухня
Само в една светла, просторна стая, душата и тялото могат да дишат свободно Само в една светла, просторна стая, душата и тялото могат да дишат свободно

Азиатският стил се основава на теорията на източната философия за връзката между обкръжаващата ни среда и нашия вътрешен мир. Според нея хармоничната среда ни носи здраве и вътрешно равновесие.

Азиатския интериорен стил е добър начин да вкарате мистика във вашия дом. Той има няколко различни изражения, тъй като съчетава елементи от Япония, Китай и Тайланд.

Дали чрез минималистичния интериор и естествените земни цветове на японския дизайн в обзавеждането или чрез ярките цветове и причудливи форми на китайския стил, домовете, за чието обзавеждане са заимствани азиатските мотиви, са място на спокойствие и тишина.

Пространството е най-яркият атрибут на азиатския стил

И в Япония, и в Китай се счита, че то е най-нужно в нашия всекидневен живот. Само в една светла, просторна стая, душата и тялото могат да дишат свободно. Основното правило е центърът на стаята, символизиращ нейното сърце, да е свободен и изчистен от всякакви мебели. За създаването на илюзорно чувство за пространство и светлина, стените трябва да бъдат боядисани в бяло или светли пастелни тонове.

Простотата е ключ към азиатската жизнена философия

Първата крачка е да се премахне безпорядъка в дома. Трябва да се изхвърлят всички ненужни мебели, аксесоари и вещи, за да предотвари разсейването на положителната енергия сред материалните елементи и дисхармонията.

Азиатският стил е най-близо до природата

Ето защо и използваните материали са естествени. За разлика от фабричните продукти, всеки естестен материал е уникален. Не е възможно в природата да се открият два еднакви камъка, две еднакви парчета дърво.Всеки път, когато те се използват в един интериор те създават различно усещане и звучене на цялата композиция.

Китайските или японски мебели и аксесоари могат да си паснат чудесно почти с всеки стил на обзавеждане. Достолепните китайски скринове, кокетните масички за кафе и порцелановите вази могат да седят редом до модерния диван и свръхмодерната аудио-визуална уредба. Възглавнички в кремаво, прасковено и златно контрастират чудесно на черния лак на мебелите. Драматично и красиво.

Азиатският стил е немислим без шедьоврите на калиграфското изкуство на стената, без зеления чай, поднесен в изящен порцеланов сервиз, без подредените в стриктна хармония растения (икебана и бонсай) и без румоленето чистата изворна вода в градината.

Дата: 10.03.2006 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Обзавеждане | Моята азиатска кухня
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.