Търсене:
Биоцитрин - Чудодейната сила на екстракта от грейпфрут

Ухапвания / Ужилвания от насекоми
Ухапванията от насекоми обикновено са по откритите части на тялото. Те са различни по вид и големина: подутини или малки точици, със съсирена кръв, без оток. В повечето случаи ухапванията имат малка дупчица в средата, където е влязло жилото. Ако ухапването е от комар или оса, може директно да се прилага Биоцитрин. Когато има ужилване от пчела е необходимо първо да се извади жилото и след това да се намаже мястото с екстракт.
В този случай Биоцитрин се прилага неразреден. Капва се 1 капка от екстракта и се втрива внимателно върху ухапаното или ужиленото място. Ако кожата е много нежна и чувствителна, може да се разреди с малко вода или растително масло.

Пиявици и кърлежи
Кърлежите по дребните горски животни може да ни заразят с някои сериозни патогени (Ерлихия) и да предизвикат хеморагична треска, която може да бъде смъртоносна. Необходимо е да се проверява за наличието на такива кърлежи, ако живеем в такава област.
Капват се няколко капки Биоцитрин директно върху кърлежа или пиявицата. След 5 мин. се отстранява с помощта на чисти пинсети. Не трябва да се разкъсва тялото на кърлежа или пиявицата. След изваждането им отново се капват 1 - 2 капки Биоцитрин върху ухапаното място за дезинфекциране. Необходима е консултация с лекар. Като допълнителна мярка, след отстраняването на кърлежа в продължение на 2 седмици е желателно да се приема Биоцитрин вътрешно (вместо антибиотик) 3 пъти на ден по 20 капки или 3 пъти по 1 капсула от 250 мг.

Първа помощ при порязване и рани
Биоцитрин е идеална антисептична алтернатива от растителен произход при порязване и рани. Продуктите, които използват спирт или йод са ефикасни срещу микробите, но тяхната токсична природа може да забави зарастването на наранените тъкани. Екстрактът ускорява зарастването поради своят кръвоспиращ ефект. Разтвор на Биоцитрин е идеален като средство за оказване на първа помощ при малки охлузвания и рани по време на пътуване, спортуване, по време на работа или в домакинството. Смесват се 15 капки Биоцитрин със 120 мл преварена или дестилирана вода (прясната чешмяна вода съдържа хлор, който намалява ефикасността на екстракта). Приготвеният разтвор се изсипва в чисто шише с пулверизатор. Напръсква се поразеното място на всеки 20 - 30 мин. По-дълбоките рани изискват по-слаба концентрация, за да не се получи раздразване на кожата. В случай на дълбоки рани и тежки изгаряния е необходимо да се потърси лекарска помощ.

Дезинфекциране на ръцете
Доказано е, че екстрактът от грейпфрут е от 10 до 100 пъти по-ефикасен в унищожаването на микробите спрямо белината, йода, сребърната вода и маслото от чаево дърво. В някои болници в САЩ, Австрия и Австралия екстрактът се използва за предварително почистване на хирургическите инструменти. Ако сме болни, но се налага да извършваме домакинска работа, това е един много лесен начин да спрем разпространението на инфекцията, тъй като повечето сапуни нямат толкова силно антибактериално и антивирусно действе.

Няколко капки Биоцитрин се капват върху мокрите ръце, втрива се в продължение на 1-2 мин., след което ръцете се изплакват добре с вода.

Дата: 11.08.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Хигиена | Биоцитрин - Чудодейната сила на екстракта от грейпфрут
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.