Търсене:
Не обичате празници, а трябва да се ходи на купони
Наздраве и весела вечер!
Наздраве и весела вечер!

Ами сега?

Тайно изтривате от електронната си поща поканите за купони по празниците? Предпочитате да сте само с любимия човек или в тесен кръг приятели? Вкисвате се, когато покрай вас е пълно с народ и партито сякаш няма край?

Ако отговорите на тези въпроси са "да", значи сте интровертен тип, за когото започващият празничен сезон може да се превърне в мъчение, макар че целта му е да носи забава и добро настроение. Няма нужда да се надявате да ви разбере някой екстроверт, който няма търпение да хукне към поредния купон.

Според някои учени интровертният тип хора се раждат такива, защото мозъкът им произвежда повече електростимулация, отколкото на обичащите да се потопят в тълпата. За първия тип са по-смислени нещата, които влизат в съзнанието им, заинтригуват ги, поради което нямат нужда от външни стимуланти - например да натъпчеш 150 души в апартамента си.

Проблемът на интровертните е, че не можеш да се изолираш напълно от света, колегите, приятелите... На парти 4-5 минути насаме в банята стигат за глътка въздух и "презареждане на батериите". Ако ви изморява шумотевицата отвън, номерът е да се заприказвате с някого дори с баналното: "Не познавам никого тук, а вие откъде се познавате с домакина?"

В повечето случаи следва разговор, който дори може да е интересен, защото, когато имат срещу себе си добър слушател, хората се отпускат и започват да споделят. (Специалистите казват, че интровертните са добри в правенето на бизнес, защото изслушват търпеливо и не се опитват да надприказват клиента.)

Всяко парти е добро, когато свършва добре - след като сте изпълнили дълга си към домакина, тръгнете си, преди събирането да ви е досадило.

Ами ако изобщо не ви се ходи?

Практиката казва, че най-елементарното измъкване е отговорът: "Благодаря, бих дошъл, ако вече нямах други планове." Няма нужда да обяснявате какви са те - номерът е да изглежда, че сте предпочели нещо друго, а не да ви съжаляват, че ще си останете сам вкъщи.

Дата: 01.11.2010 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Хол | Празници | Не обичате празници, а трябва да се ходи на купони
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.