Търсене:
Боядисване с блажни, безирени или лакови бои
Чистотата и хигиена в дома и на работното място са от голямо значение за всеки Чистотата и хигиена в дома и на работното място са от голямо значение за всеки

Боядисването с блажни бои се прилага върху всякакви дървени и железни плоскости-врати, прозорци, подове, мебели, стрехи, парапети, огради, върху стени и тавани.За да се получи качествено боядисване с блажна боя е необходимо да се имат предвид и спазват някои основни изисквания. Не бива да се допуска налагането на блажни бои върху предмети, по които има петна от бавно съхнещи животински, растителни или минерални масла. Такива петна и наслоения трябва предварително да се изчистят с натопен памучен парцал в терпентин, бензин или друг разтворител. Ако това не се направи, боята няма да изсъхне, ще лепне и ще се разруши.

Когато нови плоскости от чамов материал имат по-големи чепове, същите трябва да се обгорят с бензинова лампа, за да се освободят от съдържащите се в тях смоли, които ако не се изгорят, по-късно разяждат боята и излизат на повърхността.

При всички случаи, когато се боядисват нови дървени плоскости, стени или тавани, боята се налага върху грундирана (безиросана) основа с безир, ленено масло или други бързо съхнещи масла. Грундирането (безиросването) трябва да става само,когато предмета е добре подсушен. При последователното нанасяне на следващите пластове боя плоскостите също трябва да бъдат сухи, защото влагата в дървото или между отделните пластове не позволява да се създаде здрава връзка и боята много скоро се разрушава. Грундираната (безиросана) дървена повърхност или стена трябва да се изчака да изсъхне и след това да се пристъпи към следващата операция - маджунирането (китването), за попълване и изглаждане на пукнатините и грапавините.

Маджунираната (китваната) повърхност също трябва да се изчака до пълно изсъхване и след това да се шлайфа с гласпапир. Всеки последователен пласт боя трябва да се нанася след пълното изсъхване на предшествуващия пласт.

Грундирането (безиросването) и следващите отделни слоеве боя, трябва да се налагат на тънки и равномерни пластове. Дебелият пласт боя потича, не изсъхва бързо, набръчква се и се разрушава.

Дата: 11.02.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Хол | Ремонт | Боядисване с блажни, безирени или лакови бои
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.