Търсене:
Какво трябва да се знае при избор на климатик?
Единична климатична система Panasonic Единична климатична система Panasonic

Климатикът не е стандартен битов уред, които е достатъчно да се включи в
контакта и готово, вече работи. Най-важното е не само уредът, а и до колко квалифициран е извършен монтажа, гаранционния и извън гаранционния сервиз.

Залогът за дълга и безпроблемна работа се явява репутацията на специализираните компании, от които е закупена климатичната система и нейния монтаж. Практиката показва, че около 80 % от всички дефекти при климатичните системи са в следствие на неквалифициран монтаж от "майстори" и фирми-еднодневки.

Проблемът на микро климата в помещения могат да определят само специализираните фирми, за решението какъв тип, модел и марка климатична система дава архитектурната структура на помещенията, материалът при изграждането (тухла, бетон), изолации (вътрешна, външна) и др.

Съгласе те се, че не може да се поддържа съвременно оборудване и високо ниво на обслужване и сервиз по "борсови" цени.

Не се доверявайте на евтина техника и безплатен монтаж!

Интересувайте се от наличието на дадени сертификати за работа и ремонт на съответните марки и модели климатични системи. Имайте предвид, че гаранционен сервиз и профилактика не е едно и също нещо.

Гаранционния сервиз се обслужва от оторизирани (от компанията производител) фирми при наличието на фабричен дефект.

Профилактиката е необходима за нормалната работа на климатичната система, като може да включва смяна на батериите на дистанционното управление, почистване на филтрите и топлообменника на вътрешните и външните тела, дозареждане с фреон и т.н. Редовната профилактика (поне веднъж годишно) ще удължи безпроблемната работа и ще запази ефективноста на климатичната система.

Дата: 07.01.2003 г.
Всичко за дома
1 мнение

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Хол | Обзавеждане | Какво трябва да се знае при избор на климатик?
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.