Търсене:
Как изглежда моя хол

Има няколко ключови решения, които е добре да знаете, когато избирате как да изглежда вашия хол

Специалистите дизайнери ще ви предложат различни начини на планиране, ще определят вида на хола в зависимост от вашите стилистични предпочитания, особеностите на архитектурното разпределение и на конструктивните елементи ще помогнат с избора на мебелите, но още от самото начало трябва да сте наясно ак бихте искали да изглежда вашият хол: като просторен салон за домашно кино или като уютно място за общуване със семейството и приятелите.

Ако за вас холът е преди всичко уютно пространство за общуване, то на първи план излиза разположението на мебелите, преди всичко на креслата и дивана и тяхното конструктивно удобство.

Ако централно място в хола ви ще заеме системата за домашно кино, то нейното място ще определи планировката. Например екранът трябва се разположи така, че върху него да не падат бликове от прозореца, останалите мебели ще се аранжират според местоположението му.

Тези два варианта за оформлението на хола по принцип често се съвместяват, тъй като не всеки може да отдели толкова пари за домашно кино и отделно помещение за него. От друга страна, вечерно време семейството обикновено се събира около телевизора (дори и да не го гледате, той присъства като шумов “фон”). Затова все по-често в последно време актуален за хола е принципът на трансформацията. Ако подберете мобилна и видоизменяема мебел и организирате правилно осветлението, то една и съща стая може да се превърне от кинозала в салон за танци.

Важно е да запомните, че пространството в хола все пак трябва да служи основно за отдих. Затова е добре да подбирате конструктивно удобни и комфортни мебели, които удовлетворяват потребностите и стила ви на живот. Ако не обичате да седите, а да бъдете в полулегнало положение, то креслото е добре да има подвижна облегалка, а диванът - подлакътници. Ако обичате да похапвате, докато гледате телевизия, добре е до дивана да имате и масичка или пък самият диван да има подвижен плот маса.

Тенденцията е холът да бъде отделен, но свързан с трапезарията и кухнята. Това е подходящо при условие, че се използват и съвременни средства за аспирация. В противен случай важи стария принцип, че свързаните хол и кухня са удобни за ергенски квартири, където се готви рядко и малко.

Източник: Фьодор Малцев
Дата: 08.01.2004 г.
Всичко за дома
1 мнение

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Хол | Обзавеждане | Как изглежда моя хол
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.