Търсене:
Подготовка на сватбата
По време на годежът, годеника подарява на избранницата си пръстен, който се носи на лявата ръка По време на годежът, годеника подарява на избранницата си пръстен, който се носи на лявата ръка

От незапомнени времена сватбата е един от най-важните моменти в живота. Но за да бъде такава, каквато винаги сме мечтали, е необходима и съответната подготовка. В миналото, а и до ден днешен българска сватба се състои от два цикъла - годеж и същинска сватба. И при годежът, и сватбата има много театралност, като особено при сватбата се смесват елементи от символично, магично и художествено (драматично, музикално, поетическо и хореографско) естество.

Когато Вашите взаимоотношения престанат да бъдат тайна за околните, известно време всички нетърпеливо следят какво става. След това задават въпроса:

Кога ще се жените?

После, май и вие самите, започвате да се замисляте. И накрая получавате или правите предложение на любмия човек. Настъпва момента да уведомите родителите. Можете просто да им кажете: "Скъпи родители! Знаете, че отдавна се обичаме и ето сега решихме да се оженим".

Можете да изберете вариант романтична вечеря за двама или да съберете семействата и да се обсъдят предстоящите действия.

По време на годежът, годеника подарява на избранницата си пръстен, който се носи на лявата ръка.

Младоженците сами трябва да изберът кумовете си, ако нямат родово кумство и кръстник, който е кръстил младоженеца.

Поверието повелява на кума да се занесе блага ракия, торта, кутия бонбони, а за кумата букет цветя. На трапеза уговарят датата за сватбата и местоположението.

Кумувете купуват воал и букет за булката, ритуални свещи, чаши и шампанско, пита, бутилка украсено вино и купичка мед за ритуала в църквата.
Традиционният кумов подарък е сервиз за хранене.

Сватбения автомобил

Не пренебрегвайте неговият избор! Отрано направете своя избор и го ангажирайте, било от близки, роднини или агенция за автомобили под наем!

Декорирането му трябва да е съчетано със стила на сватбата, независимо дали е зимна шейна, красива карета, лодка в езерото, кораб в морето, класически или ретро автомобил.

Дата: 22.01.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Хол | Празници | Семейни | Подготовка на сватбата
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.