Търсене:
Искате щастлив брак - оженете се за агроном
Искате щастлив брак? Намерете си селскостопански инженер! Искате щастлив брак? Намерете си селскостопански инженер!

Изследователи открили, че за селскостопанските инженери рискът да се разведат е най-малък - под 2 %

Хората, чиято професия е свързана с медицински и социални грижи и онези, чиято работа е екстровертна и стресираща, е по-вероятно да се разделят с партньора си, сочат резултатите от изследване.

За танцьори, хореографи, масажисти и бармани има около 40-процентна вероятност да прекъснат връзката с партньора си. Висок е и рискът за бавачките, психиатрите и онези, които се грижат за възрастни и болни хора.

Работата на специалисти в оптиката и оптометрията, зъболекари, свещеници, педикюристки пък е свързана с 2-7-процентен риск от семейна раздяла.

За селскостопанските инженери този риск е най-малък - под 2 процента.

Изследователите фокусирали вниманието си върху взаимовръзката между работата и нивото на разводите и разделите. "Става въпрос за впечатляваща част от изследване, свързано с много изненади", заяви Дай Уилямс от британското психологическо дружество. "Няма да изненадам никого, заявявайки, че връзки често са прекъсвани заради професии, свързани с дълги часове работа. Ако работите в екстровертна среда, имате по-голям шанс да срещнете други хора и да завържете конкурентни връзки. Специалистите в оптиката, сред които нивото на разводите е ниско, срещат много хора, но нямат време да разговарят с тях", допълва Уилямс.

Психологът д-р Майкъл Аамод, от университета Радфорд във Вирджиния, САЩ е открил формула за вероятносттта за успешен брак, базирана върху заниманията на един от партньорите. Формулата взема предвид броя на разводите и разделите в дадена професия, разделя го на цялото население и от полученото число се изважда броят на онези, които никога не са били женени.

Изследването показва, че шефове и математици са с 20-процентен риск да се разделят с половинките си, докато за пътнически агенти, писатели и полицаи тази вероятност е 16-процентна. По-малък е рискът за огнеборци и учители, а още по-малък е за ветеринари - 12 процента.

Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Police and Criminal Psycology.

Дата: 05.12.2009 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Хол | Празници | Семейни | Искате щастлив брак - оженете се за агроном
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.