Търсене:
Приложение на екстракта от грейпфрут в козметиката

Като природна антибактериална, противогъбична смес, екстрактът от грейпфрут ефикасно се използва като консервант в козметиката.

Предимства
Тъй като екстрактът от грейпфрут лесно се разтваря във вода и органически вещества, той успешно се прилага в производствените процеси. Екстрактът предпазва крайните продукти от бактериални и гъбични замърсявания. Класифициран като нетоксичен и одобрен от CTFA (Асоциация на производителите на козметика, тоалетни води и аромати) понастоящем екстрактът от грейпфрут се използва от редица големи производители на козметични продукти.

Съвместимост
Всеки потребител сам определя процента от екстракта, който да бъде вложен в неговите продукти. Трябва да се има предвид, че отлични резултати са постигнати при влагане на екстракта във водната фаза при концентрации, които варират от най-ниска 0.2% до най-висока 1.0%. Екстрактът е съвместим с лимонена киселина, аскорбинова киселина (Вит. С), оцетна киселина, натриев ацетат, калиев хидроксид, боракс, натриев сулфат, натриев карбонат, изопропанол алкохол.

Козметика
През последните години широко се разпространи мнението, че синтетичните козметични продукти съдържат вредни за кожата вещества. Много телевизионни предавания, курсове, книги и статии в списания предлагат начини по които сами можем да си правим 'домашна козметика';а повечето аптеки имат необходимите основни съставки. В същото време производителите на биологична козметика отбелязват небивал успех в употребата й. Все повече и повече големи производители се присъединяват към това направление.
Производството на натурални козметични продукти често среща препятствия, на които понякога се отделя твърде малко внимание. Отсъствието на консерванти, както в търговската козметика, така и в домашно приготвената, създава идеална хранителна среда за бактерии и гъбички. Микроорганизмите много лесно могат да попадат в продуктите чрез пръстите. Дори приготвената козметика да има прекрасни съставки, тя може да се превърне във вреден за здравето продукт, чрез непредпазливо внасяне на нежелани микроорганизми. Тъй като консервантите не гарантират стерилност, в много козметични продукти има благоприятни условия за развитие на широк спектър микроорганизми: добра хранителна среда, необходима влажност, относителна тъмнина и достатъчно време за развитие. С цел консервация екстрактът от грейпфрут обикновено се прибавя в концентрация между 0.2% и 1%. Той може лесно да се прибави във водната фаза като бъде обработен заедно с органични разтворители, необходимо е да бъде добре смесен по време на производствения процес. По отношние на съставките, които да бъдат използвани - няма ограничение. Може да продължи използването на всички предишни активни съставки.

След откриването на екстракта от грейпфрут и първите доклади за неговата ефективност, производителите на натурална козметика бързо осъзнаха какво им се предлага: екстракт, който поради своя спиращ ефект върху широк спектър от бактерии, гъби и вируси, е подходящ не само като консервант, но също така притежава чудесни качества за грижата за кожата. Наблюдавани са положителни допълнителни ефекти при използването му като консервант в козметиката: нежелани екземи, кожни гъбички, херпеси, обриви и други кожни проблеми просто изчезват. Това означава, че екстрактът от грейпфрут не само прави козметичните продукти чисти, но също така помага на тези, които искат да имат по-добро здраве.

Дата: 11.08.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Козметика | Приложение на екстракта от грейпфрут в козметиката
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.