Търсене:
Не забравяйте любовните ласки по време на бременност

За повечето съчетанието между бременност и секс изглежда почти нереално.

Истината обаче е че не трябва да изоставяте любовния си живот за цели девет месеца. Това ще се отрази зле и на вас и на партньора ви.

Всички лекари са на мнение, че любовните ласки по време на бременността карат майката да се чувства спокойна и щастлива, а това е едно от най-важните неща за здравето на бебето.

У нас 37% от бъдещите майки правят секс по 2-3 пъти седмично, показва проучване на списание „Девет месеца“. Най-активни са бременните в 4-5 месец, защото тогава неразположенията на тялото са отминали и хормоните бушуват най-много.

Отървете се от предразсъдъците и се радвайте на близостта  партньора си. Няма как да навредите на бебето, нито ще получите преждевременни контракции, ако изпитате оргазъм.

С напредването на бременността трябва да намерите позите, които ще са най-удобни за порасналия ви корем. Нищо не пречи да станете част от онези 21% от бременните българки, които споделят, че са станали по-страстни и по-склонни към експерименти в леглото.

Ако партньорът ви се страхува да не ви направи „нещо“, му обяснете спокойно, че бременността е нормално за жените състояние и няма защо да се притеснява. Можете заедно да поговорите и с акушер-гинеколога ви, който най-добре ще ви обясни евентуалните рискове.

За съжаление има бъдещи майки (41% от запитаните бременни жени у нас), които се оплакват, че сексуалният им живот е монотонен и рутинен. От самите вас зависи да направите живота си по-приятен.

Не отблъсквайте желанието на партньора си. Дори първоначално да не си струва добра идея да правите любов точно в този момент, малко по-късно хормоните на щастието, които се отделят, ще променят мнението ви.

Дата: 01.10.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Здраве | Не забравяйте любовните ласки по време на бременност
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.