Търсене:
Подгответе тялото си за бременността

Да имаш дете е най-прекрасното нещо. Решението да дадеш нов живот и да поемеш отговорност за друго човешко същество е само част от невероятния момент на майчинството.

Днес жените могат самостоятелно да планират най-подходящият момент, в който да имат деца. От изключителна важност е да подготвите както тялото, така и ума си за голямото събитие. Това ще ви помогне да заченете по-бързо и бременността ви да протече без проблеми.

Посетете личния си лекар

Общото ви здравословно състояние, както и предишни заболявания могат да окажат влияние върху бебето. Посъветвайте се с лекар за евентуалните рискове, за мерките, които трябва да вземете, ако се налага. Попитайте го за всичко, което ви се струва важно, или не чак толкова, свързано с бременността. Направете си преглед и при гинеколог, той ще е един от най-близките ви хора по време на бремеността.

Влезте във форма

Добрата физическа форма ще ви помогне да понесете по-леко промените, които ще настъпят с вас в продължение на деветте месеца. Наблегнете на упражнения за гърба и долната част на тялото.

Ако вече редовно посещавате фитнес залата, посъветвайте се с лекар за упражненията, които можете да продължите да правите и през бременността.

Хранете се здравословно

Здравословното хранене е важно и за вас и за партньора ви. И двамата трябва да наблегнете на плодовете и зеленчуците, да намалите солта и полуготовите храни.

Доброто хранене дава шанс на вашето бебе за добър старт в живота. Информирайте се добре и за храните, които е препоръчително да не приемате, докато носите бебе.

Ограничете алкохола

Употребата на алкохол намалява значително способността за зачеване, за това бъдещите родители трябва да се ограничават  докато "работят" по въпроса с наследниците.

Освен това медицински изследвания показват, че вероятността от усложнения на плода е много по-голяма, ако родителите са били под влияние на алкохол (или наркотици) по време на зачеването.

Откажете цигарите

Тютюнопушенето намалява фертилността с 30 %, за това е препоръчително и двамата да спрете да пушите. Естествено, трябва да забравите цигарите по време нa цялата бременност, както и докато кърмите, защото всичко, което приемате вие, се поема и от детето ви.

Попитайте лекаря си за ползата от фолиевата киселина

Фолиевата киселина (или витамин В 9) помага за правилното развитие на клетките. Много малка част от жените поемат достатъчно витамини от В групата само чрез храната.

Посъветвайте с лекар и ако той прецени, взимайте витамини на таблетки поне три месеца преди зачеването, както и през първите месеци на бременността.

В никой случай не превръщайте зачеването като единствената причина за правене на любов. Дори да не забременеете още първия месец, не се притеснявайте. На повечето двойки им отнема между два и осем месеца, за да си направят бебе.

Все пак, ако продължително време не можете да имате деца, посъветвайте се със специалист по репродуктивно здраве.

Наслаждавайте се на близостта с партньора ви и се радвайте на любовта.

Дата: 01.10.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Здраве | Подгответе тялото си за бременността
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.