Търсене:
Как да се хранят бъдещите майки

Най-добрият хранителен режим за бъдещи майки е изключително добре балансираният – с всички необходими хранителни вещества. Струва си да положите усилия и да дадете на бебето си най-добрия старт в живота.

Не се изненадвайте, ако изведнъж намразите някое любимо ястие. Промяната на нивото на хормоните в тялото ви е отговорно за всички "странни" неща, които се случват и ще се случат с вас през деветте месеца - от храната до избухливите състояния и необоснования плач.

Въпреки трудностите, постарайте се да се храните правилно, особено през последното тримесечие, когато бебето расте най-много.

Подходящият хранителен режим за бременни включва храни от петте основни групи, обяснява сайтът Lady's World. Въглехидратите (хляб, зърнени закуски, макарони, ориз и картофи) и плодовете и зеленчуците са основата на диетата ви.

Прибавете по малко протеини (месо, риба, яйца, сирене) и мазнини. Ако сте вегетарианка, трябва да сте сигурни, че в хранителния ви режим има достатъчно количество протеини, желязо, калций и витамини D и B12.

Следете внимателно срока на годност на храните, които консумирате. Яжте възможно най-много екологични продукти. Намалете до минимум полуготовите храни.

Месото трябва да е винаги добре сварено или изпечено, за да намалите шанса от заразяване с паразити, които ще навредят на вас и на бебето ви.

Има храни, които е добре изобщо да не консумирате по време на бременност именно заради опасността от попадане на бактерии в организма ви, които да причинят инфекции.

Това са синьото сирене, мидите, хамбургерите, както и замразените храни. Яйцата трябва да са винаги твърдо сварени. Това означава да избягвате и всички храни, в които има сурови яйца - кремове, сладолед и майонеза.

Алкохолът е абсолютно забранен. Употребата на спиртни напитки по време на бременността може да доведе до усложнения и увреждания на плода. Колкото до кафето - не повече от две чаши дневно.

Храненето по време на бременност е изключително важно за вас и за бебето ви. Още в деня, в който научите радостната новина, се консултирайте с акушер-гинеколога си за промените в храненето си, които трябва да направите.

Той най-добре ще ви обясни от какви храни имате нужда и трябва ли да приемате допълнително витамини и минерали под формата на таблетки. Не се колебайте да се обръщате към него за всеки въпрос, свързан с бременността ви.

Дата: 01.10.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Здраве | Как да се хранят бъдещите майки
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.