Търсене:
Бащата, докато очаква раждането

Съпругата ви чака дете. Вие също. Повечето мъже се чувстват ненужни в продължение на деветте месеца. Но ролята на мъжа далеч не се изчерпва с началната сцена на зачатието. Заедно със съпругата си преминете през чудото, създаващо живота, прочетете следните съвети.

Придружавайте половинката си на прегледите и изследванията с ехограф. Ще чуете как бие сърчицето на бебето, ще видите първите му движения, ще видите как се променя с всяка седмица.

Повечето жени се чувстват ужасни и непривлекателни, докато са бременни. Не позволявайте и вашата жена да влезе в това число. Дайте й да разбере, че тя си е все така привлекателна за вас, както и преди бременността.

Не мислете, че бременността и секса са несъвместими. Има съвсем малки ограничения и то в последните месеци на бременността, когато коремът на бъдещата майка вече е много голям.

"Говорете" с бебето си. Лекари обясняват, че бебета в корема чуват, макар и неясно, звуците от външния свят. А ако уцелите подходящия момент, ще усетите и как рита или се премества в утробата.

Повечето мъже се чувстват изключително неподготвени за Важния ден. Най-важно е да приемете, че жена ви изпитва болка, което е съвсем нормално, и вашата роля е да й помогнете да премине по-спокойно през трудния момент.

Попълнете необходимите документи в болницата, повикайте сестрата когато трябва, тези неща са достатъчни.

В повечето родилни отделения у нас не пускат бащата да присъства на раждането. Ако не сте напълно убеден, че ще издържите, по-добре не влизайте.

Когато раждането приключи, съпругата и детето ви ще имат нужда от вас, за това оставете напиването с приятели за малко по-нататък.

Има специалисти, които смятат, че за разлика от майчинското чувство, което е вродено, бащинското такова се създава с времето.

За да не чувствате безполезен докато не стане време да показвате на детето си как се рита топка, взимайте дейно участие в ежедневните грижи.

В началото може да ви се стори, че никога няма да достигнете бързината и точността на жена ви при смяната на пелените или къпането, но ви уверяваме, че с малко търпение ще се научите. Все пак вие сте бащата.

Дата: 01.10.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Здраве | Бащата, докато очаква раждането
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.