Търсене:
За млада и хубава кожа

Една жена винаги трябва да потдържа кожата на лицето си, но за мен не скъпата козметика е разковничето за здрава и хубава кожа.

Природна козметика
Стечение на времето установявам, че колкото по-малко химия и отрови трупаме по себе си и в себе си, толкова по-дълго ще се радваме на красота и здраве. Това важи особено за кожата на лицето, която отразява най-точно как се храним и какъв живот водим. И най-скъпата козметика не може да ни помогне, ако не дадем на кожата си чиста и свежа храна, много въздух и вода. Колкото повече козметика, обогатена с какви ли не парафини и синтетични масла, оцветители и парфюми използваме, толкова по бързо кожата ни се затлачва с мръсотии, повяхва и състарява. Понякога и най-обикновената и евтина краставица може да направи с подпухналите очи чудеса. Все повече жени се обръщат към природната козметика и резултатът е налице.

Диета
Друг много важен момент е храната - пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнени храни, риба, не изключвам пилешкото месо и яйцата, чисти, необогатени с консерванти, млечни продукти и сокове, минерална вода. Диетата ни и общото здраве са факторите, които се отразяват директо върху кожата.

Сънят
Само една безсънна нощ може да ни състари двойно, още по-ефектно ако попрекалим с алкохола и цигарите. Нервите и стреса също могат да ни държат будни до сутринта. Решението е едно. Винаги гледайте да си поспивате, защото... все не ни остава време за сън. Сънят е този, който се грижи наи-добре за кожата, без от нас да се изискват никакви усилия.

Въздухът и слънцето
Без тях кожата не може! Умерени слънчеви бани, дълги разходки, много чист въздух. Никога не допускайте слънчево изгаряне! Пазете и очите! Качествените слънчеви очила и шапка трябва да са аксесоар номер 1 в горещите дни.

И накрая
Щастливият и спокоен семеен живот за мен си остават най-важния подмладяващ фактор!

Дата: 19.11.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Здраве | За млада и хубава кожа
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.