Търсене:
Mъжкото тяло се оформя с аеробика, а не с гири
С аеробика се губят 20 пъти по голяма маса коремни тлъстини, отколкото с вдигане на тежести
С аеробика се губят 20 пъти по голяма маса коремни тлъстини, отколкото с вдигане на тежести

Канадско проучване установи, че ако мъжете искат да оформят перфектни коремни мускули с 6 "плочки", най-добре да заложат на аеробиката, която е 20 пъти по-ефективна от вдигането на тежести.

Учени от канадския университет Макмастър, в Онтарио, изследвали група от 196 доброволци със свръхтегло и заседнал начин на живот. Участниците в проучването, на възраст между 18 и 70 години, били подложени на различни режими физически упражнения в продължение на осем месеца.

Тези, които практикували аеробика, изгубили 20 пъти по голяма маса коремни тлъстини, от тези, които вдигали тежести. За сметка на изгорените мазнини участниците натрупали мускулна маса. Ръководителката на проучването Андреа Джос изтъкна колко важно е поддържането на метаболизма с по-дълготрайни натоварвания, каквито се получават при аеробиката.

Силовите упражнения, каквито са вдигането на тежести, подобряват общата физическа сила. Но те не са толкова ефективни при топенето на коремните тлъстини, колкото аеробиката. Тя е несравнимо по-доброто упражнение при изгарянето на излишните калории.

Коремните тлъстини са по-опасни за здравето, тъй като са разположени по-близко до вътрешните органи. Те се свързват с появата на диабет, на сърдечносъдовите заболявания и някои видове рак. Когато става дума за здравни рискове, изтъква изследването, не е толкова важно какво е количеството на мазнините, а къде точно се трупат. Ако изберем не толкова натоварващ режим на упражнения с аеробика, просто ще измине повече време, докато изгорим същото количество нездравословни тлъстини.

Livescience.com

Дата: 21.08.2011 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Здраве | Mъжкото тяло се оформя с аеробика, а не с гири
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.