Търсене:
Когато ви е студено

Навън е студено, завили сте се с дебело одеало, потраквате със зъби, а лятото е тъй далеч...

Позната картинка, нали? Вместо да унивате и да тръпнете в догадки относно прогнозата на синоптиците, която със сигурност няма да обещае юлски жеги, можете просто да се стоплите според някой от предложените начини.

Запалете свещи в стаята, в която стоите. Те не само че затоплят въздуха, но и с вида си създават приятна и уютна обстановка, която няма начин да не ви отпусне. Друг вариант е да си сготвите пикантно ястие и да го подправите обилно с къри или пък нашенски люти чушлета.

Ако не сте почитател на кулинарията, опитайте трети вариант. Напълнете ваната с топла вода, но не гореща. Ароматизирайте я с есенция, чийто мирис ви доставя удоволствие. Пуснете си изпълнения на Били Холидей и се топнете във водата.

Много удобен и приятен начин е да прегърнете силно приятеля или съпруга си. Помага! Стига да имате мъжко рамо на разположение.

Според някои психолози е важно да бъде стоплено сърцето на човека. А това може да стане, като наблюдавате продължението и развитието на нещо, родено от вас. Например засадете луковици или семена в саксия и гледайте как те с всеки ден израстват. Ако имате деца, не се колебайте и излезте в близката градинка, където полудувайте заедно и без задръжки.

Вариант е и да си поканите гости, с които веселбата ще е сигурна. В този случай не забравяйте да приготвите апетитни мръвки и заедно с приятелите си да ги изпечете на скара. Нещо като барбекю, но в кухнята.

Влюбването също гарантира затопляне. Пък било то и влюбване в собствения съпруг или приятел. Ако обичате да танцувате, не се колебайте и започнете да учите стъпките на тангото. Няма по-горещ танц от него!

Много приятно е и просто да си постоите у дома, да погледате уютен романтичен филм, облечени в новия си кашмирен пуловер. Стопля и един разговор с приятел, който живее далеч или с когото не сте се чували от дълго време.

Разбира се, най-тривиалният начин е да се раздвижите под звуците на музика и да направите малко упражнения. Също добре познат вариант е червеното вино. Особено ако е домашно мерло!

Предпочитан от жените начин за стопляне е подаръкът. Не е нужно да бъде от мъж. Същата работа върши и кратката разходка из магазините, завършваща задължително със солиден брой покупки.

Нетрадиционен вариант е да приберете малко кутре от улицата и да му осигурите постоянен дом. Този начин обаче изисква смелост и съгласието на всички останали в жилището.

Източник: Ира Тодорова
Дата: 17.11.2000 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Легло | Когато ви е студено
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.