Търсене:
Няма ефективен метод против хъркане!
Лекувайте сънната апнеа с отслабване
Лекувайте сънната апнеа с отслабване

Защо човек хърка?
Може ли човек да се избави или то си остава за цял живот?

След навършване на 45 години хъркат половината от мъжете и една трета от жените. Има обяснение: през живота си ние сякаш преглъщаме своите обиди, които впоследствие ни предизвикват физически болести.

Анатомичната причина за хъркането е че по време на сън долната челюст се отпуска и устата на спящия леко се отваря. При това въздух влиза и през носа, и през устата. Двата потока въздух по пътя си срещат заслон. Това е мекото небце и там се случва завихряне. Небцето започва да се клати и да се опира в езика. Така се образуват звуци с различен тембър в зависимост от това доколко са слаби мускулите и колко близо са до езика.

Някои деца по време на сън сумтят. Те още не са започнали да се възмущават от живота, но след това може да се стигне до хъркане и различни заболявания.

Шумът от хъркането при някои хора понякога достига 7 080 децибела. Имайте предвид, че шумът в една тъкачна фабрика е 100 децибела, а при излитането на самолет 180 децибела. Това не само пречи на околните, но е болест, или проявление на други заболявания. Хъркането нарушава дълбокия сън, ограничава достъпа на кислород в организма, затова често хъркащите получават виене на свят и сънливост през деня.

Финландски учени установили връзката между хъркането и заболявания като затлъстяване, повишено кръвно налягане, хипофункция на щитовидната жлеза, прихоневротични нарушения, сърдечносъдови патологии.

В света има патентовани повече от 300 средства за борба с хъркането, повечето от които са основани на това, хъркащият да се събуди. Използват се и различни разширяващи устройства на устата, както и устройства за стягане на долната челюст. Английски учени предложили специални упражнения за лицевите мускули и тези в устната кухина. Ефективен метод за намаляване на хъркането е и отслабването.

Ако спането по корем, обръщането на едната страна или другите естествени методи не помагат, лекарите предлагат малка операция. Тя се състои в изрязване на горната част на гръкляна  тази, която пречи на въздуха да премине свободно и предизвиква хъркане. Китайски фармаколози пък създали капки против хъркане, които се закапват в носа преди сън.

Те са много ефективни. Белоруски учени предлагат лечение на хъркането с криогенен апарат. А съвсем наскоро учените създали апарат, който реагира на звука на хъркането и буди спящия човек с лек електрически ток. Прилага се и методът иглотерапия.

Много ефективен и достъпен метод за борба с хъркането е китайският точков масаж преди сън. Пробвайте го, ще ви помогне. Можете да го намерите в много медицински книги, а може би и в Интернет, ако се поразровите.

Източник: Константин Кръстев, Русе
Дата: 23.06.2009 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Легло | Секс | Няма ефективен метод против хъркане!
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.