Търсене:
Ако приятелите ви не я харесват

Харесвате я много
Тя е жената на живота ви
Готов сте да направите всичко за нея

Не може да проумеете обаче защо приятелите ви са толкова критични спрямо нея. Въпреки огромните усилия, които полагате, все не успявате да ги накарате да я приемат и харесат поне малко. Колкото и абсурдно да звучи, понякога това може да се окаже огромен проблем, като най-вероятна и честа развръзка е раздялата с любимата, колкото и много да я обичате.

Дилемата "приятелите или тя" е една от най-трудните за представителите на силния пол. Мъжкото приятелство често се издига почти в култ, заставайки на първо място в ценностната система на Мачовците. Понякога обаче, те му отдават прекалено голяма важност, жертвайки много по-ценни и стойностни неща в името на приятелите, коментира списанието. Според експерти психолози, цитирани от изданието, жените в подобни ситуации преценяват много по-реалистично и обективно. Докато мъжете често сляпо се подчиняват на неписаните правила и общоприети предпочитания в компанията си.

Как се познава, че не я харесват

Понякога приятелите ви нямат смелост да ви го кажат в лицето. Затова и го показват чрез действия и намеци, които също са доста показателни и изразителни.

  • Винаги намират повод и причина да я критикуват - дали, че дрехата й я прави прекалено дебела или мирише на сандвич със сирене. Винаги могат да си намерят нещо, за което да се хванат.
  • Споменават някакви неща за вас в нейно присъствие, така че да я засегнат. Например - за трите девойки, които сте смалили за една вечер. Или колко не сте харесвали прекалено слаби жени (в случая би трябвало да е от кльощавите).
  • Никога не я наричат по име. Винаги използват определения или доста колоритни епитети. Не се обръщат към нея или не говорят за нея, назовавайки я с малкото й име.
  • Не я слушат, когато говори. Винаги, когато се опитва когато се опитва да каже нещо, те или пренебрежително мълчат, или подминават думите й, захващайки нова тема на разговор.
  • Когато ви се обаждат по телефона и попадат на нея, директно й затварят слушалката. След това ви набират по мобилния телефон. Избягват всякакви контакти с нея, без да се притесняват, че тя го усеща и разбира.
  • Започват да избягват и срещите с вас, ако сте в компанията на девойката ви. По този начин се опитват да ви намекнат, че ако не се отървете от нея, ще загубите тях като приятели.
  • Казват ви директно в лицето, че не я харесват и не искат да я виждат. По този начин откровено ви поставят дилемата - или тя, или ние.

Защо го правят?

Много често една от основните причини е чисто мъжката ревност и страх, че ще загубят приятеля си. Компанията ви смята, че любовта ще ви заслепи и ще забравите за тях. Тези опасения обаче в повечето случаи са излишни, понеже колкото и да влюбени, мачовците никога не игнорират приятелите си за сметка на любимата. За да ги обедите напълно обаче, добре е да им кажете в прав текст, че тя не може да измести приятелството ви.

Другарите са за това, за да се опитват да ви предпазят от неприятности и нараняване. Затова и, визирайки факта, че може би сте заслепен от любовта, се опитват да ви отворят очите за истинската същност на любимата ви - както я виждат и възприемат те обаче. Ако са я хванали, че ви изневерява, те няма да ви го кажат директно, за да не ви наранят. Затова избират косвения, просто демонстративно да изразяват негативното си отношение спрямо нея. За разлика от повечето жени, мъжете почти винаги се пазят един от друг от неподходящи обвързвания с представителки на нежния пол. Затова и понякога си струва да обръщате внимание на критиките им, съветва сп. "Мари Клер".

Не е изключено и те също да са се влюбили в нея. По този начин се опитват да ви скарат, за да могат те да я свалят впоследствие. Тази версия обаче е прекалено егоистична и лоша, за да й се обръща прекалено внимание. Все пак ако сте наистина приятели и са влюбени в дамата ви, най-малкото ще имат смелостта да ви го кажат честно и откровено.

Източник: д-р Никола Ямаков
Дата: 21.10.2003 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Легло | Секс | Ако приятелите ви не я харесват
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.