Търсене:
Магнетичните феромони
Обонянието е най-тайнственият, но и най-сигурен страж на сексуалността Обонянието е най-тайнственият, но и най-сигурен страж на сексуалността

Всеки, поне веднъж, е срещал напълно щастливи двойки, за които мълвата с недоумение разказва, че са се намерили и харесали от пръв поглед. Подсъзнателно възприемаме партньора не само с очи, но и с всички рецептори. Според учените това се случва на подсъзнателно ниво - възприемаме човека, от противоположния пол, по неговия... мирис и "чуваме" особени вещества - феромони. Именно те са способни да предизвикат мигновеното влюбване и дори животинската страст, както и отвращението. Те представляват деликатни естествени миризми, които човек усеща на подсъзнателно ниво - феромоните! Те влияят както на поведението на животните, така и на хората. Смята се, че играят важна роля при сексуалното привличане.

Обонянието е от особено значение в това изучаване на "обекта". Обонянието е най-тайнственият, но и най-сигурен страж на сексуалността. Феромоните се отличават от обичайните миризми.

Феромоните са вещества, които се отделят от особени жлези в подмишничните ямки, слабинните области и около носа. С изучаването на въздействието на феромоните в наше време се занимават много учени по света. Руски светила са доказали, с помощта на съвременна техника, че носът на всеки има специфична структура, която учените наричат вомероназален орган (вомер - част от носната преграда). Той се отличава от "животинския" си аналог по разположението, устройството на рецепторните клетки, възприемането на ароматите и даже по това, в какви структури на мозъка се отправя получената информация.

Вомерът при хората не само съществува, но и активно функционира и може да управлява поведението ни, независимо от нашата воля, тъй като ароматите и миризмите, възприемани с негова помощ, не са осъзнати то човека. Именно под влияние на "ароматите невидимки" човек може да прояви повишена общителност по отношение на хора от собствения или противоположен пол, да се държи агресивно или да излъчва дружелюбност.

Според проучване на американски учени, най-интересното е, че този орган възприема само сексуални аромати и помага на хората да изберат подходящия партньор. Той е нещо като "шесто чувство" или интуиция, макар само на генетично ниво.

Съвременната парфюмерната промишленост се намеси и създаде парфюми, съдържащи феромони.

Дата: 02.01.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Легло | Секс | Магнетичните феромони
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.