Търсене:
Жълтият кантарион е с доказан антидепресивен ефект и вдига либидото
Жълтият кантарион помага и подобрява сексуалните способности и има добър ефект върху целия организъм
Жълтият кантарион помага и подобрява сексуалните способности и има добър ефект върху целия организъм

Жълт кантарион подгрява тръпката

Тази билка е с доказан антидепресивен ефект. Кантарионът активизира метаболизма на ниво черен дроб. Вероятно на това се дължи помощта му в балансирането на хормоните.

Лечебната отвара се приготвя, като в 1 литър гореща вода се слагат 3 супени лъжици жълт кантарион и се държат под похлупак 15 минути. Пие се като вода. Очакваният ефект идва след 2 седмици. За улеснение може да се използва и настойка - T-rae Hyperici - 3 пъти дневно по 30-50 капки. Има и капсулна форма - Есберикум, която може да се приема 1 до 2 пъти дневно по 1 до 2 капсули. В тежки случаи се пият по 3 капсули два пъти на ден. Те не се дъвчат, а се гълтат с малко вода сутрин и вечер след хранене.

В аптеките може да се намери хомеопатичният препарат Cefagil, който подобрява либидото. Той носи и други ползи за здравето и може да се пие като чай. Цефагилът съдържа екстракт от растението Turnera diffusa (Damiana), разпространено в Латинска Америка и Мексико.

При предстояща интимна среща може да се взима по една таблетка на всеки половин или един час. Но не бива да се прекалява - най-много до 12.

Ако липсата на сексуална мощ е хронична, може да се взима по една таблетка 1 до 3 пъти дневно. Добре е да не отлагаме консултацията със специалист.

Растението, от което се приготвя хомеопатичното лекарство, действа като антидепресант. То обекчава спазмите характерни за страдащите от панически пристъпи и регулира нивата на кръвната захар.

Жълтият кантарион помага и подобрява сексуалните способности и има добър ефект върху целия организъм. Когато огънят веднъж е разпален, остава да се поддържа, за да се чувстваме добре и да бъдем здрави. Сексът лекува депресията на жената. По време на полов акт заедно със спермата, тя поема хормона простагландин, който регулира и балансира нивото на женските полови хормони.

По време на любовната игра организмът превключва от психотравмираща ситуация на щастлива вълна, като причината за това е изхвърлянето в кръвта на природния антидепресант окситоцин, извесен още като "хормонът на щастието" и намалява този на стреса - кортизол. Известно е, че непосредствено преди оргазъм окситоцинът се увеличава 5 пъти. Той стимулира образуването на ендорфини, които успокояват главоболието, облекчават артрита и мигрената.

По сходни механизми сексът лекува депресивни състояния и при мъжете. Един-два полови акта седмично подобряват имунитета. Редовният секс вдига «бойната готовност» на имунната система - имуноглобулинът се увеличава 3 пъти в сравнение с периодите на пълно въздържание. Антителата укрепват имунната система и пазят от инфекциозни заболявания.

Сексът намалява риска от диабет както при мъжете, така и при жените. След оргазъм всички жлези с вътрешна секреция, в това число и подстомашната, са в тонус. Това подобрява производството на инсулин и стимулира обмяната на въглехидратите. Ето защо ендокринолозите смятат, че редовните занимания с любов са отлична профилактика на диабета от втори тип.

Мъжете на възраст между 40 и 55 години, които правят секс 3 пъти седмично или по-често, намаляват два пъти риска от инфаркт и инсулт в сравнение с лишените от тази наслада. Любовната игра и нейният енергичен завършек включват в работата десетки мускули. Сърцето по-активно раздвижва кръвта и тя се насочва с голяма мощ към съдовете. От напора й най-малките капиляри не само се разтварят, но даже прорастват и нови разклонения.

Източник: д-р Атанас Михайлов
Дата: 08.02.2005 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Легло | Секс | Жълтият кантарион е с доказан антидепресивен ефект и вдига либидото
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.