Търсене:
Жените вече не вярват в любовта

Съвременните жени вече не вярвали в любовта, твърди в юлския си брой сп. "Ню Уимен". Типичната за по-голяма част от тях романтика, вяра в силните чувства и дълбока обич вече не били водещи в ценностната им система. Представителките на нежния пол не вярвали повече и във всеизвестната притча за мъжа и жената като две половинки на едно цяло. Според изданието вместо вярата в любовта и сантименталните чувства те поставяли на преден план трезвото мислене и прагматичните цели.

Какво искат жените и на какво държат?

Любовта е кавалерство

Това, на което жената държи вече, е не да и казват през пет минути "Обичам те!", а най-малкото да и плащат сметките. За нея вече е по-важно да показват уважение и респект спрямо личността и. Съвременната жена вече не държи толкова всяка вечер партньорът да я "изненадва" с букет рози. Тя оценява повече двупосочен билет за почивка в някой скъп курорт, например. Това не означава обаче, че жените са станали абсолютно прагматични същества. Еманацията просто извежда на преден план други ценности и изисквания на дамите спрямо половинките.

Любовта е секс

Оказва се, че дамите държат много на това как мъжа ще се представи в леглото. Те не предпочитат задръстени и скромни мъже, които държат да излизат цял месец преди да преспят, а обратното. Един достатъчно опитен и обигран мачо, който знае как да ги накара да се чувстват желани, определено печели сърцето и вниманието на съвременните дами.

Друг момент е, че за разлика от мъжете жените приемат секса доста емоционално. За тях той не е просто гимнастика в леглото. Често въз основа на него градят впечатления за партньора си, които не биха да могли да получат в нормален разговор или вечеря. Затова му отдават и голяма важност.

Любовта е само в книгите и филмите

Жените вече не вярват в идеалистичната голяма любов, която се лансира по книгите и филмите. Голяма част от тях вече не вярват в принца на белия кон и не си правят излишни илюзии относно природата на мъжа и това, което могат да получат от него.

Филми като "Отнесени от вихъра", "Казабланка", "Влюбеният Шекспир" за тях са просто художествена измислица, доукрасена и доста захаросана от режисьорите. Съвременните дами не вярват в подобни силни страсти, чувства, любов, твърди сп. "Ню Уимен".

За тях било по-скоро смешно и инфантилно, ако някой започне да им прави серенада под прозореца, например.

Любовта е само за другите двойки

Повечето дами смятат, че само другите двойки са истински влюбени. Те винаги си представят, че именно взаимоотношенията на останалите са перфектни, но не и техните. Дамите по-трудно прозират какво се крие под захаросаната обвивка на уж любвеобвилните взаимоотношения на приятелите им. Обикновено смятат, че само те имат проблеми, другите не.

Обикновено искат онова което другите имат. Затова и често тормозят партньорите си с изказвания от типа на - "защо никога не си ми подарявал това, което Иван подари на Мария", "защо и ти не се държиш с мен по този начин", "ти никога не си ми правил това" и т.н. Това път от своя страна им пречи да оценят реално чувствата и отношенията им с настоящия партньор.

От истинската любов не боли

Една от заблудите, в които вярват представителките на нежния пол е, че от голямата и истинска любов не боли. Тя според тях би трябвало да е перфектна. И понеже, естествено, не се сблъскват с подобни взаимоотношения, губят вяра в тях. Според сп. "Ню Уимен" обаче трябва да приемат факта, че дори най-дълбоката и истинска любов може да наранява, да те кара да плачеш, да обиждаш, да разочарова и т.н. Което обаче не означава, че чувствата не са силни. Дори напротив. Именно когато емоциите са по-силни се стига до по-драматични взаимоотношения, в които страстта се редува с болка и т.н.

Любовта значи семейство

Друга представа на дамите, която често ги разочарова е, че логичната развръзка на любовта е семейството и децата. Мъжете обаче трудно се решават на подобна стъпка, колкото и силно да обичат и да държат на половинката си. Дамите съответно го приемат като лична обида и недостатъчно силни чувства.

Те не могат да приемат факта и разберат мъжкото мислене, което допуска възможността да не прекараш целия си живот с жената, която обичаш в момента.

Източник: превод Верка Генчева
Дата: 16.09.2000 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Легло | Секс | Жените вече не вярват в любовта
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.