Търсене:
Завръщането на вратовръзката - модерни цветове и актуални съчетания
Едноцветната връзка се съчетава по-лесно Едноцветната връзка се съчетава по-лесно

„Мъжът струва толкова, колкото струва вратовръзката му. Това е той самият: с нея той прикрива същността си, в нея се проявява духът му” - Оноре дьо Балзак. Наистина, кой друг мъжки аксесоар може толкова красноречиво да говори за собственика си? Нали има вратовръзки за всеки вкус: еднотипни и цветни, с ярки рисунки и строги графики, необикновени и прости...

Днес вратовръзка може да се носи не само с класически костюм и заради етикета, но и като Джъстин Тимбърлейк или Дейвид Бекъм – когато и където си искате. Преставайки да бъде спътница на деловия човек, вратовръзката сега е уместна във всяка ситуация. Не случайно англичаните, разбиращи от мъжка мода, казват: „Джентълменът може да има един костюм, но дузина вратовръзки”. Достойно място в нашата дузина са представени:

Избирайки раирана връзка, вие сте в пълна безопасност. Никой няма да ви обвини във вулгарност или отсъствие на вкус, нали това, несъмнено е най-традиционният и лаконичен десен. Но универсалността не предполага отказ от разнообразие: ярки райета, като при Ermenegildo Zegna, широки като при Barba или благородни, като в колекцията на Kiton – всичко с цел, свежата черта във вашия живот никога да не свършва.

Едноцветната връзка се съчетава по-лесно и това е само първият аргумент за използването й. Обърнете внимание на чистите и наситени оттенъци, а достойна конкуренция на „стилната оранжева вратовръзка” Kiton ще бъде „благородно алената”, от Barba, а също жълтата или зелената вратовръзка от тази марка.

Традиционният източен орнамент не губи своята актуалност. В епохата на hi-tech и минимализма, разкошната вратовръзка не предава позиции и редовно се появява на вратовете на президенти, дипломати и милионери. Например синята връзка от Tino Cosma, подхожда и на сив класически костюм, а съчетана с пуловер докарва младежки елегантен стил. В колекцията на Kiton вие ще намерите вратовръзка с пастелни тонове за срещи и сдържана в цвят на кафе– идеален вариант за офиса. За специални случаи дизайнерите на Brioni са предвидили и кърпичка, допълваща вида, с наситен оттенък на бордо.

Впрочем, в повечето случаи рисунките на вратовръзките са по мъжки сдържани и благородни. Често това са едри точки от Brioni и Barba, геометрични фигури от Ermenegildo Zegna и Luigi Borrelli и „зигзази” от Tino Cosma. Когато се уморите от официоза, а този момент неизбежно ще дойде, нека вратовръзката Kiton с лекомислени точки или хулиганският Vivienne Westwood да поддържат вашето настроение. А за тези, които нямат време или желание дори да си завържат връзката на помощ се притичва дизайнерът Carlo Pignatelli, представяйки в колекцията си връзки, вече вързани на възел.

Дата: 20.05.2006 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Облекло | Бельо | Завръщането на вратовръзката - модерни цветове и актуални съчетания
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.