Търсене:
Една от най-важните стаи

Колкото и да са стараем да направим добро впечатление на бизнеспартньорите си, то може да бъде пратено по дяволите от недостатъчно чистата или удобна тоалетна. Уви, посещението на тоалетната не може да бъде избегнато. Често гостите ни пристигат отдалече и имат нужда да я посетят още с пристигането си. Деловите преговори понякога продължават по-дълго. Отбиването до тоалетната може да бъде също начин да оставим партньорите си сами, за да се консултират помежду си за последната оферта, която сме направили. А и за нас - провеждането на дискретен телефонен разговор често е наложително.

Впрочем изразът е: "Къде мога да си измия ръцете?" След като гостът ви го зададе, отведете го там, където има тоалетна, а не само умивалник.

Ако тепърва проектирате новата си сграда - предвидете широки тоалетни

Има много дефиниции за това къде започва Европа. Една от тях е - където тоалетните миришат на парфюм... На Запад тоалетните в служебните офиси по правило са обширни помещения, с добра вентилация, с широко предверие с големи огледала и много умивалници. Няма какво да се лъжем - не навсякъде в България тоалетните са на нужното ниво. И не става дума само за тоалетните тип "клекало" или тези в двора, неприемливи за европееца. Дори и ако са били наскоро ремонтирани, тоалетните у нас са тесни, защото така са били проектирани сградите. Ако не се поддържа изрядна чистота, такава тоалетна мирише лошо. Ако влязат едновременно двама души, може да им се наложи да чакат на опашка за умивалника, защото често той е само един. Затова, ако тепърва проектирате новата си сграда - предвидете широки тоалетни.

Колкото и да звучи странно, има правила за добро поведение и в обществената тоалетна. Едно от тях е, че мъжете никога не влизат в разговор помежду си и не се поздравяват в тоалетната. Може би защото се смята, че хомосексуалистите си търсят "компания" по тоалетните... Но има и друга причина - никога не сме сигурни дали другият господин е успял да си измие ръцете. Дори и да срещнете познат, с когото отдавна искате да размените няколко думи, изчакайте. Излезте от тоалетната и чак отвън го поздравете. Прави се така, защото се смята, че всеки се измива, преди да излезе. И си изсушава ръцете.

За дамите обаче е прието да си говорят в тоалетните, а от филмите сме виждали, че те с часове се гримират и си бъбрят пред широките и добре осветени огледала.

Ако пътуваме с чужди гости в провинцията, разумно е да спираме в по-луксозни бензиностанции и в реномирани крайпътни заведения за бързо хранене. Там обикновено тоалетните са прилични. Така спестяваме риска да попаднем на съвършено отблъскващи нужници, каквито, уви, не липсват. Когато готвите посещение в провинцията на чуждестранни гости, не оставяйте нищо на случайността. Предупредете персонала на заведенията, които ще посетите, че имате високи изисквания за чистотата на тоалетните и за тяхното снабдяване с тоалетна хартия и сапун. Предплатете тези услуги, за да не се налага да искат стотинки от гостите ви. Защото не са малко случаите, когато чужденци са се изумявали от тези удивителни български порядки. Защо да се излагаме?

Източник: Георги Готев
Дата: 30.04.2005 г.
Всичко за дома
1 мнение

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Баня | Обзавеждане | Една от най-важните стаи
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.