Търсене:
Влиза маца вкъщи, а в зъбите и катеричка
Така Муска донесе катеричката Така Муска донесе катеричката
Катеричката стана член от семейството Катеричката стана член от семейството
Нежна целувка за благодарност Нежна целувка за благодарност

Лятото за Муска бе прекрасно и спокойно. За първи път през тригодишния й живот стопаните я заведоха със себе си извън града. С това отпадна необходимостта от ежедневните разходки около високия блок. На вилата можеше да се скрие от децата на хазяите, които макар и да обичаше, предпочиташе да държи на разстояние.

Наивната котка

Лятото се оказа горещо. Това бе добре дошло за нея - почти никой не я търсеше. Хората се задушаваха от жегата и предпочитаха да се скрият в спасителната прохлада на къщата. Муска можеше да прави всичко, което хрумваше на котешката й душа. Първо тя се запозна с двора и съседните къщи, само градските котки се ограничават с тревата около входа на блока. На вилата всичко е различно. Незабравимо впечатление й направиха съседските котараци. Като честна и непорочна девица, Муска отначало никак не разбираше какво толкова искат от нея и защо по цели нощи не дават сън нито на нея, нито на стопаните й, а стоят в лехите под прозореца и заливат нощната тишина с протяжните си серенади. Но съвсем скоро Муска изпита странни чувства към един от котаците: истински супермен - пухкавата опашка, блестящата козина, игривите хитри очи, плениха неизкусената писана и само след седмица Муска бе негова навеки.

Голямото семейство

Раждането на котенцата не учуди никого. Муска стана някак сериозна и изцяло се отдаваше на рожбите си. С времето тя поднови кратките разходки около къщата. При едно от поредните си излизания тя донесе в зъбите си малка пищяща топчица, легна при котенцата, постави я до себе си, щателно я излиза и през цялото време не даваше на никого да се доближи или дори с пръст да пипне малкото, сгушило се в козината й същество. По късно се оказа, че това е катеричка. Муска напълно го обгърна с майчина любов и се отнасяше към него не по-зле отколкото към котенцата. А когато малките пораснаха и някои от тях досаждаше на катеричката, тя не се двоумеше и с леко тупване по игривата муцунка бързо отказваше досадник.

Дойде септември. Раздадоха котенцата на съседите, а катеричката решиха да пуснат в гората. Но не се получи. Катеричката се разходи по тревата и бързо скочи на ръката на собственика. Всички разбраха, че тя няма да замине никъде. Така с котката и катеричката те се върнаха в града. Така може би е по-добре - и Муска няма да скучае, а и на хората ще им е по-весело в приятната компанията.

Източник: д-р Ст. Коджабашев
Дата: 11.09.2000 г.
Всичко за дома
1 мнение

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Любимци | Зайчето | Влиза маца вкъщи, а в зъбите и катеричка
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.