Търсене:
Джобните кучета излизат на мода

Какви кучета харесват известните люде? Доскоро отговорът на този въпрос не можеше да бъде друг освен "представителни". Прочутите предпочитаха да застават в обектива на фотоапарата с нещо по-мащабно до себе си. А най-добрият вариант бе съчетанието между едрогабаритност и рядка порода.

Така бе доскоро. Но от известно време по света на огромен интерес се радват предимно мене породите или т.нар. песове джобен формат. Н това отношение поне не сме изостанали, даже може да се каже, че сме изпреварили времето. Защото далеч преди да станат модни на Запад, мини кучетата бяха оценени у нас.

Мими Иванова има 7-годишен йоркширтериер на име Ричи. Тя обича да плаши неподозиращите нищо гости, като пред вратата на дома си съобщава притеснено, че песът е с много неприятен нрав. След което обяснява, че той е 7-годишен вълкодав, който не дава на никакъв чужд човек да припари. Известната певица започва да кърши ръце и съвсем се вживява в ролята си на ужасена стопанка на зло куче. И точно, когато изтръпналият гост започва да си представя предстоящата неравна схватка с домашния любимец, вратата се отваря и в краката му с радостен лай се втурва йоркширтериерът Ричи, който се държи така, сякаш цял живот само него е чакал.

От същата порода е домашният любимец на Даниела Кузманова. С едно уточнение - кучетата в дома й са две. И двете са йоркширтериери. По техен адрес Даниела казва: "Имам си любими кучета, но не и предмети". И в този случай обаче влизането в дома започва с предупреждение Не за друго, а защото двете животни изпадат във възторг при идването на всеки външен човек и рискуват в един момент да станат досадни.

Френски булдог пък има Богдана Карадочева. Черният Ричи е 6-годишен. В миналото бил собственост на брата на известната певица. Но после той й го подарил, тъй като нямал възможност да го гледа. Богдана Карадочева не крие, че предпочита кучетата пред котките. А за Ричи е много благосклонна и често го хвали. В интерес на истината той е и много изпълнителен.

Сравнително рядко у нас могат да се видят притежатели на едни много симпатични тумбести кучета, спадащи към породата мопс. Такъв любимец има Христо Бисеров и Слави Трифонов. Ако сте столичанин и случайно имате път покрай къщата на Бисеров, не се стряскайте, когато чуете от двора странно кашляне. Това всъщност е мопсът, който отбелязва преминаването на човек по улицата. Любопитното при тази порода е, че нейните представители не лаят като повечето свои събратя или поне, ако го правят, то е много рядко.

Източник: Ивон Русева
Дата: 06.06.2003 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Любимци | Джобните кучета излизат на мода
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.