Търсене:
Опасности за децата

Децата и особено по-малките, са изключително любопитни относно света около тях. Иска им се всичко да преровят и да надникнат и проверят навсякъде. Това може да ни накара да се усмихваме, наблюдавайки невероятния им интерес към всякакви играчки, буболечки и други обикновени неща, но в същото време това може да има опасни последици, в случай, че се озоват там, където не е трябвало или пък пипат там, където не е трябвало.

Бихте могли да помогнете на децата си, като направите няколко дребни неща за повишаване безопасността на своя дом. Помолете вашите родители, както и евентуалната гледачка на детето ви, да направят същото и в техните домове.

Кои са най-честите опасности в къщи и как да ги избегнем?

Опасност от задавяне или задушаване

Малките деца, и особено онези, които още лазят по земята, виждат всичко на нивото на пода. В повечето случаи, онова което видят, се озовава скоро в устата им. Затова често проверявайте за дребни неща по пода, направете проверка всеки път, когато установите, че някаква миниатюрна вещ липсва. Освен пода проверявайте и масичките за кафе, нощните шкафчета и всяко друго място, до което малките имат достъп.

Опасност от отравяне

Поставете ключалки на всички кухненски шкафове, които са на нивото на пода. Това ще елиминира шанса вашите малчугани да се озоват в шкафа и да погълнат или разлеят върху себе си белина или друга отровна течност.

Опасност от падане

Стълбите в къщи биха могли да бъдат особено опасни за децата, особено за онези, които току що са проходили. Те лесно могат да загубят равновесие, в резултат на което да се прекатурят надолу по стълбите и да се наранят сериозно. За да предотвратите тези ужасни последици, бихте могли да поставите нещо като праг, в който детето ще се спре, на горния край на стълбите.

Опасност от токов удар

Контактите са идеалното място с дупки,  в които децата биха могли за напъхат малки предмети. Купете капачки за всички контакти в къщата. Освен това, дръжте всякакви шнурове на електрически уреди на недостъпни за децата места. Те крият опасност и от задушаване. Децата биха могли да издърпат лампи, горещи ютии, клавиатури и други уреди върху себе си, след като кабелите им висят на достъпни места.

Опасност от изгаряне

Погрижете се да нагласите термостата на бойлера вкъщи до нормална температура, което ще намали шансовете вашето дете да се изгори, отвъртайки крана на горещата вода. Също така, когато готвите, не позволявайте на децата си да си играят в близост до вас. Уверете се, че са далеч от фурната и от други опасни прибори.

Дата: 01.06.2003 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Опасности за децата
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.