Търсене:
Детето Телец (22 IV - 21 V)

Може би ще започне да ви става ясно, че новороденото е Телец, когато се опитате да го облечете, за да го пренесете от болницата вкъщи. “Пъхни ръчички в хубавото елече, дето баба ти го оплете – прошепвате вие с нежен, майчински глас - Защо стискаш юмручета и не сгъваш ръчички? Хайде, помогни ме като едно добро бебче. Моля те, не ми пречи!”

Сестрата се приближава до вашият малък Телец с професионална експедитивност. “Аз ще го облека. Хайде, опа! В ръкавчето, първо тук, после там, ето така”. Едва сте напъхали малката ръчичка и изведнъж личицето на вашето бебе става синьо-червено-мораво, разнася се такъв писък, че всички сестри на етажа влетяват в стаята. Вашето бебе от зодия Телец просто съобщава, че не желае да го подмятат. Това е предупреждение и то ще се повтори.

Съседките ще чуват същият писък всеки път, когато се опитате да накарате своето дете, родено през май, да направи нещо, което не иска. Ще си имате хиляди главоболия, когато например се мъчите да натикате кашата в стиснатата му уста, която сякаш е залепена, да напъхате нарочно изпруженото краче в гащичките или да вкарате запъналото се пълничко розово телце във ваната.

Удоволствие е да се отглежда Телецът, след като се абстрахираме, че е твърдоглав. Родителите на децата Телец ще открият че те са гальовни и обичливи. Обожават да ги мачкат, да ги гушкат и галят. Малкият Телец ще скочи в скута ви, за да получи целувка, и с мечешката си прегръдка направо ще ви изкара въздуха. Ако има доверие на приятелите ви, ще се отнася толкова мило и с тях. Малкото момиченце Телец ще кокетира от своето високо столче, за да й дадат допълнително десерт. Навярно тя е татковата кукличка. Трудно е на таткото да устоява на чара й, така както на мама й е трудно да отказва на кроткото си и добро синче. Децата и от двата пола са здрави, силни, и със спортни наклонности. Момчетата са си момчета, понякога са направо ужасни, забавни, жилави и яки. Момичетата са си момичета – грижат се за куклите като истински майки, прибират и разтребват и си играят на домакини. Някои от тях са мъжкарани и ще ги заловите да се катерят по дърветата или да играят с момчетата, но по принцип те притежават всички прелести на женствеността, на които могат да разчитат, щом решат и всъщност честичко го правят.

В повечето случаи децата Телец сякаш са по-кадърни от другите деца и това личи още когато прохождат. От една страна, те са емоционално стабилни, рядко ги обземат дълбоки депресивни настроения, пристъпи на невъздържаност или склонност да се самоизтъкват. Те могат да бъдат спънати и упорити, понякога срамежливи и плахи, но нормалните затруднения и мъки, свързани с растежа, са малко при тях. По характер Телците обикновено са спокойни и приятни, не се разстройват и нервират лесно.

Те са уравновесени, ведри и постъпките им са предвидими, освен когато се заинатят. У тях има някаква зрялост, каквато липсва на децата подени под другите слънчеви знаци /с изключение на Козирога и Скорпиона/. Дори най-малките Телци обикновено се държат съвсем добре пред хората, но си глътват езика, ако попаднат в центъра на вниманието. Оставете ги да си играят сами в ъгъла и гостите ще се чудят колко добре са научени.

Детето Телец тихо и кротко се занимава и рядко ви кара да се чувствате неловко от това, че се държи невъзпитано или се прави на всезнайко. Обаче ако го провокирате и дразните, като упражнявате върху него постоянен натиск или настоявате да свърши нещо, което то категорично отказва, детето Телец може да се настрои войнствено. Единственият изход от подобно неподчинение е любовта. Никога силата. Ако често е било насилвано от по-възрастните, може да израсте мълчаливо, мрачно и жестоко. Не забравяйте, че Телецът не може да устои на физическите изяви на обичта. Една силна прегръдка, голяма приятелска целувка или лъчезарна усмивка ще го изкарат от неговото упорство Винаги говорете мило и логично. Крясъците и високият и рязък, заповеднически глас го карат просто да си затвори очите и запуши ушите. То е способно да се противопоставя на дисциплината и заповедите, докато свят светува, но нито минута може да устои на обичта.

Дори от най-ранна възраст умът на Телеца откликва на здравия разум.Ако му звучи приемливо, ще го направи но ще поиска обяснение. Нищо сложно.Само чистата, проста, неподправена истина.

“Трябва да си лягаш вече, защото аз така казвам” – с това доникъде няма да стигнете. За него такова изречение нито е разумно, нито приемливо. Обаче едно тихо изявление от рода на “Сега трябва да си лягаш, защото ще изгасим ламата. Ако не го направиш няма да те пуснем да играеш навън утре, защото ще бъдеш много уморен”, навярно ще го накара да обуе чехлите и да се приготви за сънчо. Ще има ефекти ако кажете “Хайде скачай в топлото легло сега, пъхай се между хубавите, чисти чаршафи, а аз ще те завия с мекичкото одеало. После ще ти прочета приказка.” Няма никакво значение колко се е инатил, при тези думи почти винаги се превръща в ангел. Телецът има много чувствителна природа и когато му описвате усещането за нещата, той в повечето случаи откликва. Само да настоявате на своето е безполезно и опасно за бъдещата му личност.

Цветовете и звуците силно влияят на неговото настроение и чувства. Ярките, несъвместими оранжеви и червени цветове в стаята му ще го изнервят и направят неотстъпчив. Пастелните тонове, особено розово и всички нюанси на синьото, ще имат почти магически ефект. Това дете очевидно реагира на цветове. Ако те съответстват на неговите трептения, то ще запази спокойствие. Ако са в дисонанс, буквално ще разрушат емоционалната му устойчивост. Високите шумове имат същият ефект.

Добре е колкото се може по-скоро детето Телец да започне с уроци по музика или пеене. Почти всички Телци имат нисък, приятен мелодичен глас, а мнозина притежават голяма певческа или музикална дарба и трябва да я откриете отрано, за да се развие в правилна насока. Дори ако няма да превърне музиката в професия, Телецът обича да слуша. Може би ще предпочете класиката пред модерните ритми или детските песни. Навярно ще обича да рисува, да оцветява или рисува с маслени бои и има голяма вероятност да се окаже наистина надарен. Вашият Телец непременно трябва да разполага с много хартия и цветни моливи. Това е любимият му начин на самоизява.

Учителите обикновено смятат, че детето Телец е гордост за класа. Момчетата и момичетата от зодия Телец са усърдни в учението, овладяват уроците си системно и притежават отлична способност да се концентрират, освен ако нямат ранени планети в рождения си хороскоп. Те не са блестящи ученици каквито са Близнаците, Водолеят или Овенът, но по всяка вероятност няма да се разтакават или да се замерят с книжни топчици в занималнята, макар че лесно се разсейват. Обикновено детето Телец е доста послушно. Умът му възприема бавно, но след като даден факт или дата е научена, никога не се забравя. Тези деца се представят добре на контролните, защото внимателно се подготвят за тях. Често ги избират за отговорници на групите, които работят по интереси, заради това, че обичат честните взаимоотношения, а също така и заради безспорния им здрав разум и правилна преценка.

Детето Телец може да създаде ядове на родителите си поради своето упорство, но тези моменти са малко на брой и рядко настъпват. След като се примирите с фактите, че нищо не може да помръдне вашия малък Телец, когато зарови яките си крака в земята, с радост ще гледате как той расте. Навряно ще изпоцапва хубаво дрехите си, докато играе със своите камиончета и тракторчета, а най-странното е, че косите на момченцата от зодия Телец миришат на топло птиче гнездо, независимо колко често ги миете,. Тези деца обаче никога не губят нито бележниците си, нито топчетата за игра. Когато порасне Телецът няма да кара колата на баща си твърде бързо и накрая да я усуче около някой телеграфен стълб. Той е способен да нападне хладилника и да изяде пърженото пиле, оставено за вечеря, както и да не пази новите мебели. Но когато порасне, с него ще ви бъде страшно лесно. А и няма да забравя рожденият ви ден. Вашата дъщеричка Телец може да скъса официалната си рокличка, докато се катери към къщичката си на дървото, или да се разбеснее, ако някой счупи макар и една от скъпоценните й вещи. Но тя ще ви помага да печете курабийки и след като щастливо се задоми, вие винаги ще сте добре дошли в нейния чудесен дом. Във всеки случай внуците ви ще се държат добре.

Отглеждайте своето момченце или момиченце Телец в топла, уютна атмосфера, наситена с любов. Обградете го с видима нежност вместо с невидими огради от бодлива тел. Не го дърпайте за рогата и го оставете да си пасе спокойно. Влейте в ушите му музика, напълнете очите му с красота и някой ден то ще изпълни сърцето ви с покой.

Източник: Калиопа
Дата: 28.04.2002 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Детето Телец (22 IV - 21 V)
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.