Търсене:
Детето Близнаци (22 V - 21 VI)

За да се справяте с детето си Близнаци ще са Ви нужни бързина и съобразителност. Негов владетел е Меркурий, богът с крилатите сандали. Веднага щом започне да пълзи, ще имате постоянно чувството, че се намира поне на две места едновременно. В един миг го виждате в кухнята, в следващия вече е в хола или на терасата. Може би ще решите да го сложите за по-сигурно в кошарка. Ще проявите жестокост, ако затворите натясно това дете, което с цялото си същество се стреми да търси, да изследва и да изучава. На ограничаването на физическата му свобода е нищо в сравнение с умственото бездействие, на което сте го подложили, като сте го затворили в тази малка клетка при положение, че вълнуващият свят навън го примамва с какви ли не чудни гледки и наслади. Не го дръжте затворено в тази кошара прекалено дълго. Едно такова ограничаване на свободата на Близнаците може да предизвика упорита емоционална депресия. Не забравяйте, че този слънчев знак е въздушен, а въздухът постоянно се движи.

Под влияние на Меркурий са гласните струни и когато малкото реши да ги изпробва, едва ли ще повярвате, че целия този невъобразим шум идва от такава малка устичка.

Децата Близнаци често стряскат по-възрастните и спокойни хора с внезапните си стремглави движения. Големите постоянно правят забележки на децата от тази зодия да застанат на едно място и да не правят две неща едновременно. Това обаче е присъщо за тях. По-улегналите и лениви хора смятат тези деца за прекалено палави, но това е нормалното им състояние. Неправилно е да поощрявате и хвалите детето си Близнаци, ако се опита да се държи като по-уравновесените, но за сметка на това не толкова жизнерадостни хора. Може би няма да е зле, ако се научи да бъде по-въздържано в бързината си, но едва ли ще промените неговата същност без да попречите на естествените му наклонности. Обичайте го и го приемайте такова, каквото е – контактно, будно и любознателно малко същество, изпреварило останалите в развитието си. Това дете има многостранен талант – не се опитвайте да го сложите в калъп. Умът му е винаги по следите на хиляди идеи, които се опитва да проумее и да реши дали да ги отхвърли или да ги запази за бъдещето.

На учителите им прави впечатление, че децата Близнаци бързо се учат да четат. Те нямат нищо против да изрецитират нещо, ако учителите им ги накарат и усмихнати посрещат темата за съчинението, която у другите предизвиква уплаха. Изпитват истинско удоволствие да общуват с околните и да споделят с тях знанията си в устен или писмен вид.

Източник: Калиопа
Дата: 24.05.2002 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Детето Близнаци (22 V - 21 VI)
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.