Търсене:
Мастурбация при жените
Някои жени предпочитат да стимулират и гърдите си или зърната им чрез финно масажиране
Някои жени предпочитат да стимулират и гърдите си или зърната им чрез финно масажиране

Техниките за мастурбация при жените са най-различни и варират повече отколкото при мъжете. Конкретните начини зависят от повече обстоятелства и лични предпочитения.

По-голяма част от техниките включват разтъркване и масажиране на женските полови органи, по специално клитора, с помощта на показалеца и средния пръст. Понякога един или повече пръсти могат да стимулират интравагинално, предната страна на влагалището, мястото където се намира Г точката. Други начини са използването на предмети, в това число вибратори, секс играчки и изкуствени пениси, целта на които е стимулиране на влагалището и/или клитора. Някои жени предпочитат да стимулират и гърдите си или зърната им чрез финно масажиране. Анално стимулиране също е възможно, поради присъствието на множество чувствителни нервни окончания.

Много често се използват вещества овлажнители - лубриканти, особено, когато мастурбацията включва вагинално проникване. Това не е необходимо винаги, тъй като жената отделя естествени овлажнители, когато е възбудена.

Възможно е и просто стимулиране от физични дразнители, като топла вода по време на душ. Друг вариант са вибрации от някакъв тип уред - например пералня.

Някои жени успяват да постигнат оргазъм чрез кръстосване на краката си и стягане на определени мускули, което създава напрежение върху половите органи. Това може да бъде практикувано на публични места, без околните да забележат. Някои действително прилагат метода на притискането на клитора, но не чрез директен контакт, а чрез притискане на дланта или юмрука си в областта на половите органи, през дрехите или бельото.

Много малко жени успяват да постигнат оргазъм спонтанно, единствено чрез психологическо и интелектуално стимулиране - например при слушане на определена музика. В повечето случаи това се дължи на предварително получен оргазъм на фона на тази музика в миналото.

За жени, които трудно постигат оргазъм по време на секс, сексолозите препоръчва прилагането на контролирана терапия с мастурбация.

Дата: 06.04.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Мастурбация при жените
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.