Търсене:
Пробуждането на плътта
Любовна страст е удоболствието да контактуваш с другия Любовна страст е удоболствието да контактуваш с другия

Кога настъпва еротичното пробуждане у момичетата и момчетата?
Кога те започват с други очи да гледат своите връстници или връстнички?
Какви са сексуалните желания и усещания у мъжете и у женитe?

Настъпва момент, когато тийнейджърите на 13-14 години (някои по-рано, а други - по-късно) чувстват, че като погледнат момчето, по което са увлечени, ги залива някаква вълна от топлина. И им се иска да дарят “обекта” на своята любов с нежност, да го притиснат в обятията си и да го обсипят с целувки. Пък и те искат да изпитат “върху себе си” същите ласки. Тези непознати допреди години чувства са свързани с една нова страна в живота на младия човек – с еротиката.

Тя (той) чувства, че определени места от тялото и (му) – по врата, ушите, гърба, краката, дланите, са особено чувствителни към нежните докосвания. Това са така наречените ерогенни зони и допирът до тях предизвиква сексуална възбуда. И именно в преходната възраст - пубертета, еротичните чувства стават много интензивни и осъзнати.

Сексуалните желания и усещания както у жените, така и у мъжете могат да бъдат твърде различни. Въпреки че някакви общи, характерни за всеки пол отлики в това отношение не съществуват.

За да изпитат голяма наслада, някои мъже трябва да бъдат нежно погалени, а други - да бъдат предизвикани с резки страстни жестове. По същия начин не може да има някакъв типично “женски” секс. Някои партньорки предпочитат да бъдат пасивната страна, а други да доминират или, образно казано, да водят мъжа в танца на любовта. Също така, за да изпитат страстна наслада, много жени се нуждаят от дълга и нежна увертюра в леглото. Затова момичетата или момчетата трябва да си търсят партньори, чиято сексуални желания са в хармония с техните. Възможно е те дълго да не попадат на своя принц (принцеса), докато намерят най-подходящите в полово отношение.
Понякога се случва, че дори когато съществува хармония в интимните им контакти в леглото, то те да не могат да се разбират в други области на всекидневния живот. И търсенето започва отново...

Сексуалността може истински да обвърже двама души, ако чувствените им контакти са страстни - и единият, и другият партньор изпитва удоволствие от тях. Това поражда и определена зависимост, понякога и сериозни проблеми. Но такава е природата на любовта, в която не можеш да минеш без радостното и мъчително търсене на своя собствен път.

Дата: 07.03.2005 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Пробуждането на плътта
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.