Търсене:
Пубертет при момичетата
Всяко момиче може да извърши чудеса с физиката си Всяко момиче може да извърши чудеса с физиката си

Когато момичето навлиза от детството в пубертета, тялото му започва да се променя по няколко очевидни начина. От яйчниците се изпращат хормони, които дават сигнал за започване на промените. Развиват се гърдите, краката и бедрата наедряват и се заоблят. Започва окосмяването под мишниците, краката, около гениталиите и около влагалището.

Появява се менструацията. Тя може да се случи от 10-11 до 17 годишна възраст. Менструацията е този период от цикъла на процесите в женското тяло, когато яйчниците изхвърлят яйцеклетки. Яйчниците се редуват при изхвърлянето на яйцеклетки през месец. Тръбата придвижва яйцеклетката надолу към матката. Като влезе в матката, ако не е оплодена от сперматозоид, тя се придвижва през вагината и се изхвърля от тялото заедно с богато наситеното с кръв съдържание на матката. Менструацията може да прилича на кървене, но не е загуба на жизнено важна за организма кръв и не се произвежда много менструална течност, въпреки, че понякога може да изглежда така.

Менструацията е нормален телесен процес. Понякога мускулите, които изтласкват ненужния материал, причиняват известно напрягане и спазми. Някои момичета се оплакват от главоболие, болки или гадене. Не е необичайно и някои момичета да се чувстват по-добре по време на менструацията, ако правят упражнения. Ако болките се доста силни или има други смущаващи неща, момичето трябва да се консултира с избрания от него или майка му гинеколог.
Специално ще се спрем на гърдите, които също се развиват през пубертета. Известно е, че по целия свят хората са запленени от тази част на женското тяло. Това личи и от използването на техни жаргонни названия, от това, че мнозина се смущават само когато се говори за тях.

През пубертета започва и честото оглеждане в огледалото. Започва и създаването на комплекси за малоценност. Някои момичета се притесняват, че гърдите има са прекалено малки, други – че са прекалено големи и често стават тема за разговор сред момчетата. Мъжете възхваляват гърдите в своите разговори, поеми и разкази. И възхваляват много видове гърди. Най-много ги вдъхновяват такива гърди, каквито имат приятелките им. Не случайно вече и в Холивуд не са на мода изкуствено уголемените гърди.

Мъжът може да стане роб на жена, която е плоска като дъска. Чудеса можете да направите, ако абсолютно никак не се притеснявате от гърдите си, какъвто и да е размерът им. Изобщо никой никога не е изработил задоволителни правила за това, какво привлича или възбужда мъжете. Най-близко до истината е стигнал онзи човек, който е възкликнал, че възхвалява до небето вида на своята любима.

Вие получавате тялото си по наследство, що се отнася до костната структура и разпределението на плътта. Ако вашето тяло не е от типа на тялото на майка ви, то прилича на тялото на някоя друга предшественица в рода ви. Така че това, с което разполагате, е дошло от семейството, племето или етноса. Гордейте се с него!

Можете да направите много със своята физика, ако се храните разумно и правите упражнения. Никакви диви диети! Има и такива случаи: някое момиче решава да спре да яде, защото не харесва тялото си. Това е много опасно, може да доведе до много тежки последствия. Добрата храна и упражненията ще стегнат тялото ви и ще накарат кожата ви да заблести, а очите ви да светят. Всеки човек е уникален и не формата и големината на гърдите, или пък килограмите са решаващия фактор за харесване от противоположния пол.

Източник: д-р Братан Донов
Дата: 12.09.2000 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Пубертет при момичетата
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.