Търсене:
Пубертет при момчетата

Момчетата, също като момичетата, се раждат с половите си органи. Сексуалните усещания започват още от най-ранна възраст, когато бебето-момче инстинктивно попипва гениталиите си. От изражението на лицето му е ясно, че това е приятно усещане за него.

Бебето се ражда с малък обръч кожа, наричана препуциум, която се приплъзва над върха на пениса му. Някои народи отстраняват тази кожа по религиозни съображения, най-вече юдеите и мюсюлманите. Други – уж за да може пенисът да се мие по-добре?!? Отстраняването на кожичката се нарича обрязване.

Тук е мястото да разсеем закостенялото твърдение, че обрязаният мъж има по-добра лична хигиена. Напротив! Винаги сте се запитвали защо при толкова многовековни традиции в подмиването, мюсюлманите, арабите и всички обрязани смърдят така неприятно. Случвало се е 5 минути след излизане от банята "рязаният" да задушава с, вече вкиснали се полови екстракти, обширни ресторанстки помещения и салони за официален прием. Всичко се свежда до липсата на препуциум.

Природата ненапразно е поставила тази защитна кожица върху главичката на мъжкия член. При случайно протичане на простатен екстракт или леко прокапване от пикочния мехур, препуциумът задържа влагата в просторния джоб около главичката на пениса. Когато индивидът е обрязан, всяка капка директно попива в мекото долно бельо и мигновенно започва да се изпарява в околното пространство.

Моят личен съвет към девойките!

Ако не искате, когато се задомите, къщата ви смърди от две преки на пръчовина, вземете си за съпруг мъж, който не е манипулиран в детството и има нормален препуциум.

Помнете! Любовта е до време, но смрадта - до гроб!

Момчето може да напипа тестисите си в торбичката от кожа, която ги придържа под пениса. Тестисите са чувствителни и лесно раними. Когато достигне пубертета, половото развитие на момчето води до произвеждането на сперматозоиди в тестисите. Сперматозоидите се съдържат в семенната течност или спермата. По време на полов акт спермата се изхвърля през пениса в женската вагина, носейки милиони микроскопични сперматозоиди. Когато само един сперматозоид се съедини с яйцеклетка от един от женските яйчници, се зачева. Преди пубертета пенисът на момчето може да има ерекция, но жлезите му не произвеждат семенна течност, а тестисите – сперма. На определен етап от пубертета момчето започва да получава еякулация или при мастурбация, или неволно насън - т. нар. “мокри сънища”.

Другите промени при момчетата са явни – окосмяване, мутиране на гласа, израстване на височина, уголемяване на пенисът и тестисите. В повечето случаи пубертета при момчетата започва по-късно, отколкото за момичетата.

Източник: д-р Братан Донов
Дата: 14.09.2000 г.
Всичко за дома
3 мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Пубертет при момчетата
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.