Търсене:
Почти всичко за секса
"Слабият пол" винаги е хищник в леглото "Слабият пол" винаги е хищник в леглото

Предполагаме, че сте изчели доста книги по този въпрос, а ако не сте, със сигурност сте гледали филми, в които има сексуални сцени. Чували сте за Кама сутра и за различните пози при полов акт. Ето и някои любопитни факти от историята на културата в сексуален аспект.

Културата формира еротичния код, ритуал на ухажването и сексуалната техника. Макар че ерогенните зони у човека са физиологически детерминирани, различните народи им придават нееднаква ценност. Например у голямата част от европейските и африканските народи женските гърди се смятат за важен еротичен обект, а полинезийците мангаиа са равнодушни към тях, като смятат, че те могат да интересуват само гладното новородено.

Извънредно силно варират ритуалите на ухажване и техниката на половия акт. Нормалното за европейците полово сношение “лице с лице” за някои неевропейски народи изглежда във висша степен неудобно и неприлично, при тях е приета вагиналния полов акт отзад. Европейците от XIX век, вярващи в асексуалността на жената, изискват тя да бъде неподвижна, предоставяйки цялата активност на мъжа. Напротив, според представите на племето мангаиа жената трябва през цялото време да се движи. В общества с просексуални нагласи постепенно се изработва рафинирана сексуално – еротична техника, понякога издигана в ранг на религиозен култ. Съставителят на Кама сутра Ватсъяна описва 84 различни коитални пози, негови по-късни коментатори увеличават броя на вариациите до 729.

Не искаме да ви разочароваме, но в действителност няма 1000 начина за правене на секс. Има няколко начина и няколко варианта на тези няколко основни начина. Но сексът не излиза от мода поради това, че има само няколко основни начина за правенето му.

Всъщност не разнообразието в позите е най-важното Най важното е усещането за близост и желанието, както и предварителните ласки. Все пак обаче, някои неща трябва да се научат. Сексуалният нагон е вроден, но знанието за това, как се осъществява сношение, трябва да придобие. Например във филма “Завръщане в синята лагуна” попадналите на самотен остров момиче и момче откриха секса без предварителни инструкции, което бе предшествано от много объркващи ситуации.

Източник: д-р Братан Донов
Дата: 13.09.2000 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Почти всичко за секса
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.