Търсене:
Любовна игра
Семейният живот е немислим без полово общуване Семейният живот е немислим без полово общуване

Подготвителните игри обикновено предшестват половия акт (коитуса). Тези игри са прегръдките и целувките, опипването и смукането на гърдите на жената и зърната им, милването на клитора й. Ерекцията на мъжа се постига бързо. Овлажняването на жената може да иска повече време, но трябва винаги да се постигне преди вкарването на пениса, а то трябва да стане по нейно искане, когато тя е готова за това.

Едни от първите системни изследвания на сексуалността и на физиологичните промени при половия контакт правят американските учени – гинеколога Уилям Мастерс и психоложката Виржиния Джонсън. Те започват с това, че се обръщат към свои приятели и университетски колеги да насочват към тях хора, готови да се подложат на сексологично изследване. Отзовалите се 1 273 доброволци подробно са анкетирани за сексуалния им живот, като за тях са съставени медицински картони.

След попълване на сексуалните истории и обсъждане на свързаните с тях проблеми, доброволците се подлагат на медицинско изследване, включително и сексологично. За експеримента са подбрани 382 жени и 312 мъже (296 съпружески двойки, останалите – неженени и неомъжени) на възраст от 18 до 78 години. По време на серията полови актове в лабораторни условия се измерват физиологичните реакции на двамата партньори. Освен това се осъществяват и редица експерименти от мастурбационен тип, например жени мастурбират с изкуствени полови членове с различни размери, а вградената в тези прибори електроника фиксира най-фините физиологични реакции на гениталиите. Общо учените наблюдават 7500 завършени женски и 2500 завършени мъжки сексуални цикъла. Макар че лабораторните условия няма как да не се отразят на реакциите, получените резултати са изключително важни и единствени за сега.

За първи път Мастерс и Джонсън описват и формулират основните фази на половия акт:

  1. Фаза на възбуждане
  2. Плато
  3. Фаза на оргазма
  4. Фаза на отпускане

Тези четири фази са били известни още от древността, и те са описвани в литературата, но никой преди Мастерс и Джонсън не е могъл да представи половия акт като система на взаимодействие между двама. Във връзка с това са опровергани или поставени под съмнение много от традиционните представи. Например големината на половия член, което всекидневното съзнание смята за един от главните показатели на мъжествеността и условие за сексуалната ефективност на мъжа, се оказва физиологически не много съществена.

Първо, разликата в дължината на половия член в спокойно състояние частично се заличава при ерекция – късият полов член се увеличава повече, отколкото дългият.

Второ, опити с мастурбиране на жени с изкуствен полов член с различна дължина и диаметър показват изключителната пластичност на женските гениталии, които бързо се приспособяват към размера на половия член.

Равнището и продължителността на ерекцията, както и техниката на половото сношение влияят много повече върху сексуалното задоволяване на жената, отколкото размерите на половия член.

Източник: д-р Братан Донов
Дата: 12.09.2000 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Любовна игра
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.