Търсене:
Какво става при гинеколога
Гинекологът ви преглежда така, както това правят и другите лекари, преглеждайки гърлото, носа, ушите или очите ви Гинекологът ви преглежда така, както това правят и другите лекари, преглеждайки гърлото, носа, ушите или очите ви

Е, естествено, събувате си бикините и лягате по гръб на гинекологичния стол, като слагате всеки крак в издигнатите подложки така, че гинекологът да може да прегледа гениталиите ви. Тази поза не е от балета и не изглежда много грациозна, но е удобна и подходяща за прегледа. Гинекологът преглежда вашите гениталии, тъй както това правят и другите лекари, преглеждайки гърлото, носа, ушите или очите ви.

Гинекологът може да бъде мъж или жена. Вие можете да изберете вашия гинеколог по пол, но най-добре е при избора на лекар да не мислите за неговия пол. Тук става въпрос за медицински неща, споделени между вас и вашия гинеколог, при прегледа полът на лекаря не е от най-голямо значение.

Добрият гинеколог е внимателен. Имате право да очаквате това от него. Ако изпитате някакъв дискомфорт по време на прегледа, кажете на лекаря за това. Имате право и да прекратите прегледа, ако сметнете, че няма да издържите на напрежението. Не се притеснявайте. Добрият гинеколог не би искал да сте уплашена. По време на прегледа гинекологът ще ви казва какво става, какво ще почувствате и ще ви помоли да му кажете, ако нещо ви безпокои.

Когато преглежда вагината, лекарят използва един инструмент, наречен спекулум или разширител. Посредством него вагината леко се разтваря и така той може да направи прегледа.

Естествено, преди да отидете на гинеколог вземете душ, защото гениталиите и анусът ви трябва да бъдат чисти. Не е нужно някакво друго специално почистване, освен ако предварително не са ви казали да го направите.

Ако сте девствена, не бива да се притеснявате. Лекарят ще ви прегледа така, че да не разкъса химена или девствената ципа. Да имаш химен в брачната нощ не е кой знае какво вече за образованите хора, но защо да се разкъсва за нищо. Има случаи лекарите да възстановяват химен по желание на пациентка. В някои култури това е задължителен атрибут и жените рискуват да останат неомъжени ако са имали полов контакт преди брака.

Друго нещо, което можете да направите предварително е сама да огледате гениталиите си с огледало. Добре е да сте разгледали това място сама, преди да дадете на някой друг да го оглежда. Така ще бъдете някак по-малко нервна, знаейки какво показвате. А като се замислите колко жени е видял гинеколога преди вас, може да ви олекне още повече.

Източник: д-р Братан Донов
Дата: 12.09.2000 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Полово | Какво става при гинеколога
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.