Търсене:
Алуминиева дограма
Студен профил Студен профил
Профил с прекъснат термомост Профил с прекъснат термомост

Алуминият е многофункционален лек материал, устойчив на метеорологични условия и корозия, не се окислява, запазва своите якостни свойства и практически не старее.

Алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци, при нашите климатични условия е желателно, когато става дума за жилище или офис, алуминиевият профил да бъде с термично прекъсване.

За постигане на задоволителна термоизолация алуминиевите профили трябва да бъдет термично разделени посредством полиамид на две части, като по този начин се разграничават вътрешното от външното пространство. Ширината на термомоста е от съществено значение за добрите резултати. Производителите на алуминиева дограма пепоръчват избор на алуминиев профил с термично прекъсване минимум 16 мм.

Предлаганите на пазара алуминиеви профили са разработени така, че да задоволяват нуждите на пазара по отношение на термо и шумоизолация, естетичен външен вид, функционалност, здравина и сигурност на вратите и прозорците направени от тях. Всичко това плюс възможността за оцветяване, в практически всякакъв цвят, имитиране на дървена повърхност или комбинирането с натурално дърво, прави възможни и най-смелите архитектурни идеи.

Предпочитани за изграждане на домашни врати и прозорци са следните видове алуминиеви профили:

  • Студен профил с дебелина на касата 45-55 мм. Тези системи са проектирани с цел да се предложат комплексни и икономически приемливи решения, както и да осигуряват необходимата ефективност. Съществува многообразие от прави и заоблени каси и крила. Богатият набор от стъклодържатели и гумени уплътнения, дава възможност да се използа единично остъкляване от 4 мм до 24 мм стъклопакет.
     
  • Профил с прекъснат термомост с дебелина на касата 55-72 мм. Термоизолиращите серии предлагат ефективни решения за всички типове конструкции с пълна хидро и термоизолация. Предлагат се профили с различна дебелина на прекъснатия термомост, подходящо проектирани за всякакъв тип жилища и офиси.
     
  • Профил с плъзгане с дебелина на касата 40-60 мм. Алуминиевите системи с плъзгане са подходящи за изграждане на вътрешни преградни стени и остъкляване на балкони.

Алуминиевата дограма се използва навсякъде, където съществуват повишени изисквания за здравина или се налага по-забележим растер на конструкцията, затова този материал се препоръчва при изграждането на окачени фасади.

Външните повърхности на профилите могат да бъдат прахово боядисани практически в цялата цветова гама по каталог RAL или да бъдат елуксирани в цветове с метален блясък, през златист до черен. Качествената повърхностна обработка е издържлива на корозия и със стабилен дълготраен цвят.

Дата: 04.08.2002 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Тераса | Дограма | Алуминиева дограма
© 2000-2020 Udoma.com. Всички права запазени.