Търсене:
Как да извлечем изгода от някого

В такава ситуация не трябва да забравяте няколко основни неща:

  • да използвате езика на тялото
  • да използвате правилно и недвусмислено изрази, показващи вашата преданост
  • да покажете интереса си към човека и темите, за които говори
  • да го хванете в добро настроение

Нека разясним някои от тези правила

Трябва така да използвате жестовете си, за да накарате събеседника си да мисли, че сте наистина много заинтересован от темите, които той засяга. Гледането право в очите му би го накарало да се чувства като важна личност, на която имате доверие и възприемате всяка негова дума. Естествено че контактът между очите ви не трябва да е прекалено дълъг. От време на време трябва да отклонявате погледа си малко в страни, за да не го изнервяте или за да не го карате да се чувства неудобно. Има различни типове хора – тези които не са чак толкова открити и по стеснителни, биха предпочели да осъществяват по-кратък контакт на погледа. Освен това важно е да поклащате глава от време на време в знак на съгласие, за да му внушите, че изпитвате респект и уважение и сте напълно съгласни с неговото мнение. Също така, когато главата се отклони от вертикалното положение, малко в страни, това показва пълен интерес, т.е ако си наклоните леко главата можете да му покажете, че той направо ви е пленил с думите си, а това неминуемо ще разчупи ледовете между вас. Освен това този жест е много често наблюдаван при хора, които са сексуално привлечени от събеседника си. Подпирането на главата с ръка също не е за препоръчване, защото по този начин сте на път да направите позата за “задремване”, което никак няма да впечатли вашият приятел. Не правете бариери със здраво вкопчени ръце една до друга. По този начин показвате, че не сте склонен да станете близък с дадения човек.

Когато говорите не използвайте изрази, които могат да се тълкуват в два смисъла. Също така е препоръчително да се използват разнообразни и “уникални” изрази за да се постигне интересен разговор. Вестникарските и филмовите клишета са просто убиец на приятелския и дружеския разговор. Говорете повече за положителни неща. Отбягвайте критиката, защото не се знае дали събеседникът ви не е защитник на тази тема, която сте започнали да опровергавате.

Същото се отнася и за разговорите, при които искате да научите нещо което явно се крие от вас. Тези методи са перфектни за такива случаи. Като от време на време подхващате някой въпрос, които все повече и повече ви приближава към истината. Истината не може да се крие вечно, както и няма човек който да не може да признае нещо, дори и да е тайна. Всеки човек си има подход, който може да го предразположи към такова признание. Така че най-добрия начин да повлияете на някого, да извлечете полза от това е като спазвате малко правила и най-вече като експериментирате.

Успех!

Дата: 11.02.2002 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Възпитание | Как да извлечем изгода от някого
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.